Cum arată Pământul de la geamul unei nave spațiale. Un astronaut NASA împărtășește fotografii uimitoare din cadrul călătoriei sale în spațiu

FotoJet

Cei pasionați de explorarea spațiului probabil se întreabă cum este viața astronauților de la Stația Spațială Internațională. Chiar dacă se află la 408 km de Pământ, echipajul de pe Resilience – o navă spațială SpaceX Crew Dragon – încă găsește modalități de a se conecta cu cei rămași pe Pământ și de a-și împărtăși experiențele.

Astronautul NASA, Mike Hopkins, de exemplu, împărtășește fotografii din interiorul navei spațiale „Resilience”. Recent a împărtășit fotografii făcute de pe nava spațială și a dezvăluit priveliștile aeriene uimitoare ale planetei Pământ și ale atmosferei sale. Stând la scaunul ferestrei nu arăta niciodată atât de uimitor.

Tânărul originar din Missouri a devenit astronaut NASA în 2009 și activează în prezent în calitate de comandant de reziliență a dragonului Crew-1. El și echipa sa, pilotul Victor Glover, fizicianul Shannon Walker și astronautul japonez Soichi Noguchi, au decolat pe 15 noiembrie 2020, iar nava spațială „Resilience” a devenit casa lor pentru următoarele șase luni.

Aceasta este a treia călătorie a lui Hopkins la Stația Spațială Internațională, după ce a activat anterior în calitate de inginer de zbor pentru Expediția 64. Înainte de aceasta, el a fost membru al echipajului Expediției 37/38, care a petrecut 166 de zile orbitând în jurul Pământului.

În calitate de comandant, Hopkins este responsabil de toate fazele zborului. Cu toate acestea, el mai are timp să se relaxeze și să se bucure de priveliști. El împărtășește fotografii ale Pământului de sus, precum și instantanee fascinante ale unor nave spațiale și echipamente mai mici, ancorate pe reziliență și lansate.

Dar cele mai incredibile fotografii ale sale arată cât de liniștit arată Pământul de departe. Hopkins spune: „Uneori, într-o zi liberă, trebuie doar să te uiți la nori”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente