150 de persoane, din 200 planificate, au fost vaccinate în prima zi de lansare a Centrului municipal de vaccinare împotriva COVID-19

168019607_2894539927434603_7985812273159766100_n

150 de persoane, din 200 planificate, au fost vaccinate ieri, 1 aprilie, în prima zi de lansare a Centrului municipal de vaccinare împotriva COVID-19. Celelalte persoane nu s-au prezentat şi urmează să fie incluse în listele suplimentare.

„Intenţionăm să accelerăm procesul de imunizare pentru a ajunge la 1 000-1 200 de persoane vaccinate zilnic, atât cât este capacitatea centrului. Pentru vaccinarea cetățenilor, Ministerul Sănătății a oferit Centrului municipal de vaccinare 2 500 de doze de ser, dar negociem cu autorităţile centrale pentru a suplini cantitatea de vaccin.

Am demonstrat că municipalitatea se poate mobiliza rapid şi poate crea condiţii adecvate pentru funcţionarea primului Centru municipal de vaccinare aniCOVID-19. La fel a fost și în cazul Centrului COVID de la Moldexpo, când a fost amenajat în timp record.

În doar cinci zile, au fost conjugate eforturile tuturor serviciilor municipale şi au fost amenajate căile de acces către centru, au fost instalate suplimentar semne rutiere, bănci şi coşuri pentru gunoi, au fost conectate reţelele electrice, de IT şi de apeduct. Plus, centrul a fost creat după toate standardele prevăzute cu ajutorul medicilor specialiști”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul de Chișinău mai spune că primăria este gata în continuare să identifice alte locaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi personal medical, în bugetul municipal fiind prevăzute surse financiare în acest sens.

Amintim că, potrivit Ministerului Sănătății, până ieri, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost imunizate 42 154 de persoane. Campania de vaccinare în țara noastră a început pe 2 martie, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente