(podcast) De ce biserica nu crede în pandemie și în vaccinul anti-COVID?! Pavel Novac: „Acolo ești încurajat să nu îți pui întrebări, ci să faci cum zice preotul”

pavelnovac1

Odată cu înăsprirea restricțiilor cu privire la situația pandemică foarte proastă din Moldova, multe biserici par să meargă împotriva tuturor și încurajează oamenii să nu poarte mască. La fel, un număr foarte mare de preoți par să fie complet împotriva vaccinurilor care au un singur scop – să ne scape de pandemie.

În cea mai recentă ediție a podcast-ului „Mai Departe”, Artur Gurău și Pavel Novac, fost jurnalist, actualmente cofondator Sens Media și director tehnic la iTaxi, au discutat despre o problemă gravă a societății noastre – dezinformarea.

„Vorbind despre cei 42 % dintre moldoveni care s-au declarat împotriva vaccinări anti-COVID, ei au părerea lor și eu o accept, doar că aș vrea ca ei să fi ajuns la această concluzie făcând o analiză, dar nu e așa. Urmărind comentariile și argumentele lor, se vede clar că în argumentările lor au o problemă de dovadă sau vorbesc una și concluzia e complet diferită”, a declarat Pavel Novac în cadrul podcast-ului.

„E vorba aici și de biserică”, a intervenit Artur Gurău. „Dacă la ei praful din Biserică e sfânt, cum poți să le explici că virusul se transmite prin aer?!”, a adăugat realizatorul podcast-ului „Mai Departe”.

„Dacă vorbim de biserică, acolo este opusul dezbaterilor. Acolo este promovată ideea că nu trebuie să-ți pui întrebări, ci să faci așa cum zice preotul. Dorința mea este ca toată lumea să-și pună întrebări cu privire la orice informație”, a concluzionat Pavel Novac.

Rezumatul discuției dintre Artur Gurău și Pavel Novac îl puteți asculta mai jos.

Versiunea lungă a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Pavel Novac o găsiți mai jos. La fel, podcast-ul poate fi ascultat și pe Spotify, pe Apple Music, dar și alte platforme de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente