(video) Vindeau sticle goale, mergeau la competiții și confecționau scaune. Cum își câștigau banii în copilărie membrii și membrele echipei #diez

167306543_111710027573947_2936248117822780881_n

Cu toții am trecut prin clipa în care am câștigat primii bani la o vârstă fragedă. Cu siguranță, mulți dintre noi am cheltuit acei lei pe lucruri inutile, dar gustoase. La acea vreme, nimeni nu ne-a lămurit că putem gestiona banii noștri altfel: rațional și în perspectivă. Educația financiară trebuie să înceapă din copilărie, de la cinci-șase ani, ca apoi acești copii să poată preveni cheltuielile iraționale și nejustificate.

În acest sens, echipa #diez își propune să vină în ajutorul părinților, al copiilor, al elevilor, al studenților, al familiilor, al persoanelor care în curând vor obține pensia sau chiar al pensionarilor pentru a le face cunoștință cu modalitățile practice, nu doar teoretice de a-și gestiona bugetul personal astfel încât să nu trăiască de la salariu la salariu sau pe datorii. Stabilitatea financiară este cheia succesului spre independența noastră.

Astăzi, lansăm prima ediție din emisiunea „Preț în privat” de la primii bani de buzunar și până la prima pensie. Reporterii și reporterele echipei #diez vă povestesc cum au câștigat primii bani în copilărie și pe ce i-au cheltuit, evident nejustificat.

De ce „Preț în privat”?

Trăim într-o societate în care discuția despre bani este tabuizată. Nu vorbim despre salarii, pe ce cheltuim banii, nu facem achiziții serioase în ziua de luni, pentru că vom fi cheltuitori toată săptămâna, nu avem cultura economiei și a planificării bugetului personal pe cel puțin o săptămână înainte. Ținem în taină operațiunile efectuate sau nu le discutăm cu alții de teama că vom fi deocheați. Educația financiară este un element important în cultivarea unui comportament rațional și conștient atunci când ne propunem să cheltuim leii noștri binemeritați. „Preț în privat” vine să aducă lumină în portofelele voastre și o relație sănătoasă cu propriii bani. Haideți să ieșim din privat și să vorbim deschis despre cum să gestionăm eficient banii noștri și despre cum să-i ajutăm pe alții să devină independenți financiar.

Echipa #diez lansează un proiect de educație financiară în care își propune să vină cu informații de calitate direct de la experți în domeniu: psihologi, economiști, juriști, profesori, dar și vom relata experiențe reale ale oamenilor de rând despre cum au reușit să-și dezvolte un întreg sistem de gestionare eficientă a banilor. Vom aborda toate vârstele și vom găsi soluții pentru a preveni problemele financiare cu care se pot confrunta elevii, studenții, familiile cu sau fără copii, celibatarii sau pensionarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente