Opozantul rus Alexei Navalnîi a anunțat că a intrat în greva foamei în închisoare. El se plânge de „acte de tortură” şi lipsă de îngrijiri medicale

Navalnii

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat într-o colonie penitenciară, a anunţat miercuri că a intrat în greva foamei, denunţând lipsa accesului la îngrijiri medicale şi o formă de „tortură” prin privarea de somn, relatează AFP şi Reuters, citate de AGERPRES.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca un medic pe care l-am ales eu să fie lăsat să vină să mă vadă”, a scris pe contul său de Instagram Aleksei Navalnîi, care susţine că suferă de dureri de spate şi de picioare, mesajul fiind publicat prin intermediul avocaţilor săi.

„Ce altceva pot face? Am dreptul de a cere să vină un medic şi să primesc medicamente. În mod stupid, nu mi se asigură nici una, nici cealaltă”” a adăugat el.

Acest anunţ intervine după ce opozantul Kremlinului a declarat săptămâna trecută că sănătatea sa se deteriorează.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

Militant anticorupţie şi critic al politicii preşedintelui Vladimir Putin, el a fost arestat în luna ianuarie, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde era în convalescenţă.

În februarie, el a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru o afacere de fraudă care datează din 2014 şi despre care el însuşi, ONG-uri şi numeroase capitale occidentale susţin că este una politică.

Săptămâna trecută, apropiaţii săi au spus că se tem că sănătatea sa se va deteriora în detenţie, opozantul plângându-se de dureri la spate şi la piciorul drept. Administraţia penitenciară a estimat la rândul său că starea sa de sănătate este „satisfăcătoare”.

Miercuri, Aleksei Navalnîi a afirmat că are dureri şi la piciorul stâng. „Nu mai simt părţi din piciorul meu drept şi acum din piciorul stâng”, a scris el. El a reafirmat, de asemenea, că este victima „unei torturi prin privare de somn”, susținând că e trezit „de opt ori pe noapte” sub pretextul controalelor gardienilor.

Luni, Aleksei Navalnîi a afirmat pe Instagram că a primit mai multe avertismente de la momentul încarcerării sale, ceea ce îl expune la o posibilă trimitere la izolare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente