(doc) De pe 1 aprilie, pe tot teritoriul țării ar urma să fie instituită stare de urgență timp de două luni. Propunerea va fi dezbătută în parlament

Chișinău-Noapte-Stradă-Pustiu-5-920×614

A fost făcut public un document care informează despre declararea stării de urgenţă pe tot teritoriul Republicii Moldova pentru o perioada de 60 de zile, și mai exact de pe 1 aprilie până pe 30 mai. Documentul a fost făcut public de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina lui de Facebook. Această propunere urmează să fie dezbătută la ședința parlamentului de la ora 14.00, la moment încă nu este decis și, respectiv, proiectul de hotărâre nu a intrat în vigoare.

„Mai jos vedeți proiectul de hotărâre a parlamentului pentru instituirea stării de urgenta elaborat de socialiști. Termen maxim de 60 de zile și atât. Nicio măsura concreta sau compensatorie pentru oameni așa cum prevede legea nu veți găsi”, scrie deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Unele dintre restricțiile care vor fi impuse în cazul în care va fi instituită starea de urgență în Republica Moldova:
# instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară;
# instituirea unui regim special de circulație pe teritoriul țării;
# introducerea regimului de carantină și luarea altor măsuri sanitare antiepidemice obligatorii;
# stabilirea unui regim special de lucru pentru toate entitățile;
# interzicerea desfășurării adunărilor, manifestațiilor publice și a altor acțiune de masă.

„Necesitatea instituirii stării de urgență este determinată de capacitățile legale și de control limitate ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică în raport cu răspândirea extrem de rapidă a contaminărilor cu SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea de guvern care urmează a fi emisă parlamentului.

Amintim că parlamentul urmează să se întrunească în ședință plenară miercuri, 31 martie, la ora 14.00. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al legislativului. Ordinea de zi nu a fost făcută publică deocamdată. Ar putea fi examinată propunerea guvernului privind instituirea stării de urgență în Republica Moldova, având în vedere că, potrivit regulamentului parlamentului, ședințele plenare nu au loc miercuri, dar joi și vineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente