Chișinăuienii care nu vor păstra curățenia pe străzile capitalei vor fi amendați. Preturile ar urma să angajeze agenți constatatori

DSC_3057-620×349

Cei care vor face murdării în spațiul public pe teritoriul orașului Chișinău, vor fi amendați, iar în cadrul preturilor ar urma să fie angajați câte cinci agenți constatatori care vor verifica cum sunt respectate regulile de salubrizare. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat, astăzi 31 martie, de către consilierii municipali.

„De mult vorbeam că este necesară instituirea acestei funcții, asta pentru că am aprobat Regulamentul cu privire la salubrizare și menținerea curățeniei, dar nu aveam persoane competente în cadrul preturilor care ar monitoriza și întocmi procesele verbale în teren”, a scris și primarul de Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Agenții constatatori vor avea posibilitatea să monitorizeze fiecare sector separat, să acumuleze materiale și să intervină prompt în cazul nerespectării sau admiterii ilegalităților de către persoanele fizice și cele juridice din capitală. În cazul neregulilor, vor fi întocmite procese verbale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente