Universitatea #diez. „La Anatomie, avem posibilitatea de a explora cadavrele din laborator.” Victoria Iaconi, despre cum e să fii studentă la medicină în Timișoara

resized

Victoria Iaconi este studentă la Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și ne-a relatat ce a determinat-o să devină studentă anume în acest oraș, cum se desfășoară orele la facultate și care sunt locurile de refugiu unde se ascunde de realitate.

„După un semestru petrecut doar în fața calculatorului, lipsit de comunicare cu colegii, 15 ore de călătorie cu autocarul, am ajuns în sfârșit la Timișoara, orașul unde îmi voi trăi viața de studentă cu toate bucuriile și durerile sale.

De ce Timișoara?

În 2018, am avut oportunitatea de a participa la West Summer University (WSU) și în cadrul acestui proiect, am explorat orașul, am analizat avantajele și dezavantajele de a fi student(ă) în Timișoara. Atunci, m-am îndrăgostit și de aceste locuri, am realizat că aici aș vrea să-mi fac studiile universitare.

Timișoara este un oraș care cu adevărat are ce oferi tinerilor. De asemenea, conține multe locuri turistice, clădiri istorice, muzee, catedrale și monumente care dăinuie în timp. Este un oraș mare și frumos, supranumit Mica Vienă ca urmare a vieții culturale bogate, a vestigiilor istorice datând din secolul al XVIII-lea.

De ce Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a fost alegerea perfectă pentru mine. Este o universitate de prestigiu cu ani de experiență în formarea generațiilor viitoare de medici, farmaciști și dentiști și în oferirea asistenței medicale comunității. De asemenea, această universitate este prezentă în clasamente de referință realizate de organisme naționale și internaționale importante. În clasamentul Top Shanghai, unul dintre cele mai prestigioase din lume, Universitatea de Medicină și „Farmacie Victor Babeș” ocupă poziția 401-500 la nivel mondial și poziția 2-3 la nivel național în domeniul Științei Medicale, la subiectul Medicină Clinică.

Această universitate este coordonatoarea principală și parteneră la 10 proiecte de cercetare academică în ceea ce privește combaterea COVID-19, proiecte finanțate de Ministerul Educației și Cercetării din România.

Cum îmi petrec timpul la facultate, dar și în afara orelor

Acum sunt la facultate onsite, adică fizic, iar activitatea generală este desfășurată în mod hibrid, cursurile sunt online, iar lucrările practice – onsite. Am fost plăcut surprinsă de aceste lucrări fizice, deoarece interacțiunea dintre profesor și student este directă, ea te inspiră și îți trezește dorința de a primi informația, de a realiza diferite experimente care îți stârnesc curiozitatea, iar acea responsabilitate, pe care o primești când ți se permite să faci singur experimente, iți creează un impuls de adrenalină. De exemplu la Anatomie, avem posibilitatea de a explora, de a vizualiza cadavrele din laborator, ceea ce ne permite să înțelegem mult mai bine anatomia omului. Prima dată, am analizat un corp uman cu bisturiul și pensa și am văzut în realitate cum arată structura plămânului sau a inimii. La Biologie Celulară și Moleculară învățăm să lucrăm cu microscopul, să analizăm diferite preparate și să identificăm structuri ce nu se pot vedea cu ochiul liber. În prima zi de laborator, am analizat picătura de sânge, coaja unei cepe roșii și albe.

Programul meu este destul de încărcat, dar încerc să-mi rezerv timp pentru a explora orașul și pentru recreare. Locurile mele preferate pentru o plimbare sunt:
# Piața Unirii;
# malul râului Bega;
# Parcul Rozelor.

Piața Unirii, care este cea mai veche piață istorică din Timișoara, e amenajată în stil baroc. Aceasta găzduiește importante obiective turistice precum Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Casa Brück, Monumentul Sfintei Treimi, fântâna cu apă minerală și alte monumente arhitecturale.

De asemenea, îmi place mult să mă pierd în lumea cărților, de exemplu în Cărturești. Este un loc de refugiu unde poți să te ascunzi de realitate.”

Autoare: Victoria Iaconi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente