Armonie între dantele, stil şi multă senzualitate. Descoperă pasiunea Iuliei Lungu, tânăra care propagă încrederea în sine în rândul fetelor prin lenjerie handmade

0-02-0a-56127a3d80c8d5dd12580535badc03277dea8ce26e00380e90faf3a3ab0153ad_317ee620

Trăsături fine şi delicate întruchipate în lenjerie cusută cu multă pasiune. Asta e despre protagonista interviului de astăzi, cea care creează articole vestimentare, îndeosebi lenjerie. Fiecare dantelă, nasture sau pânză creează o armonie de culori, de texturi şi de stil. Faceţi cunoştinţă cu Iulia Lungu, tânăra care coase zi şi noapte pentru a le face pe fete să se simtă speciale şi sigure pe ele.

Iulia s-a iniţiat în arta cusutului la 14 ani, începând cu un curs de croitorie. A reuşit să-şi fie propriul designer vestimentar! La acea vârstă fragedă, şi-a cusut propria linie de rochii şi fuste, dar nu s-a oprit aici. După numeroase creaţii pline de aprecieri din partea prietenelor, Iulia a deschis o mică afacere în care coase la comandă lenjerie pentru care depune mult suflet. „Couture Lingerie înseamnă artă, posibilitatea de a crea și un hobby pus în mișcare, devenind un lucru full-time.”

Iulia povesteşte că specialitatea creaţiilor ei este individualitatea. Ea mai menţionează că fiecare material este foarte bine studiat înainte de a fi procurat şi că depune mult efort pentru a găsi cele mai bune opţiuni. Mai mult decât atât, Iulia este şi o colecţionară înrăită a revistelor Burda. „O răsfoiesc pentru a vedea ce trenduri mai sunt, explorez tehnici noi de cusut. Când eram mai mică, găseam ediţii tare vechi Burda pe la bunica. Căutam diverse scheme de cusut, cream după ele fuste sau rochii şi le ofeream o notă personalizată pentru a le face mai actuale.”

etsy.com

O tendinţă mai specială acum sunt corsetele. Articolul dat a fost introdus destul de recent în outfit-urile moldovencelor și curând nu va dispărea. De aceea, Iulia a creat un model de corset complet individual, care nu mai poate fi găsit în altă parte. Iulia vrea, de asemenea, să îndemne pe toţi cei care vor să experimenteze în materie de vestimentanţie să nu se limiteze la culori simple. „Ar trebui să-şi găsească un accesoriu care să îi reprezinte şi să nu intre în zona de confort prin numai două culori predominante, ca de exemplu, doar negru şi alb.”

Iulia adoră, pe parcursul procesului de lucru, să împacheteze lenjeria cu diferite panglici, cu flori uscate și cu mesaje personalizate. Pe lângă asta, îi place să schițeze modelele înainte de a fi puse în practică, pentru a oferi o imagine mai clară la cum urmează să fie rezultatul.

Lenjeria este oarecum o parte intimă care, în mare parte, nu este observabilă. De aceea, am întrebat-o pe Iulia de ce ar trebui fetele să poarte, de exemplu, un sutien creat handmade. Este vorba de încrederea în sine. Fetele nu ar trebui să se îmbrace pentru alţii, ci pentru propriul sine. Atunci când poartă lenjeria cusută de mine, ar trebui să se simtă, în primul rând, comod, iar apoi sexy, sigure pe ele, fiind gata în orice moment să cucerească lumea. Fiecare articol este unic şi este adresat pentru toate tipologiile de femei. De aceea, fiecare domnişoară îşi poate găsi un model perfect.”

Senzualitatea lenjeriei poate fi combinată şi cu boxul. Iulia a practicat timp de doi ani acest sport. „E o degajare de energie la maximum. Boxul propagă în mine multă endorfină şi am învăţat să-mi controlez emoţiile.” Iulia e şi studentă în Moldova. Am decis să rămân aici, pentru că Moldova e plină de oportunităţi şi ar trebui să învăţăm să ne implementăm ideile aici. Mai mult decât atât, e ca un front mic de oameni în care poţi să testezi o idee de afacere pe care să o dezvolţi ulterior mai global.”

Cel mai important scop al Iuliei este să-şi deschidă un showroom pentru a fi mai comod clientelor să vadă pe viu lenjeria înainte de a fi procurată. Ea ar mai vrea să-şi găsească nişte persoane dedicate, care să o ajute cu partea de cusut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente