La Chișinău, în ultima săptămână, au fost înregistrate cele mai multe decese cauzate de COVID 

Inca-trei-spitale-din-tara-sunt-pregatite-sa-primeasca-pacienti-infectati-cu-coronavirus-148304-1585385052

La Chișinău, situația epidemiologică rămâne gravă. În ultima săptămână, au fost înregistrate cele mai multe decese asociate infecției COVID-19. Paturile libere sunt la limită, dar datorită Centrului Moldexpo, mai sunt locuri disponibile. Informația a fost comunicată, la ședința online de la Primărie, de Boris Gîlcă, șef adjunct al Direcției sănătate.

Potrivit lui Boris Gîlcă, la Parlament și MSMPS s-a discutat despre vaccinarea prioritară a cadrelor didactice, de rând cu cele medicale. Totodată, în urma solicitărilor din partea pacienților, a fost extins programul de activitate a centrelor medicelor de familie în zilele de sâmbătă și duminică.

La momentul actual, în municipiu sunt disponibile 10 aparate radiologice pentru investigarea pacienților suspecți sau confirmați cu infecția COVID-19

Totodată, Boris Gîlcă a raportat că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1 324 de pacienți confirmați, dintre care 60 în stare gravă și 652 care necesită atenție sporită.

Direcția sănătate va activa astăzi o Linie Verde pentru asistență COVID-19, cu regimul de activitate 08.00-17.00. Directorii asociațiilor medicale teritoriale din fiecare sector au delegat personal medical pentru linia verde pentru asistența medicală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente