(foto) Unde-s doi puterea crește! Doi chișinăuieni au strâns voluntar 29 de saci cu gunoi dintr-un parc din capitală

salb
Foto: Facebook/Victor Cernomorcenco

„Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește!” Așa a gândit chișinăuianul Victor Cernomorcenco într-o dimineață de duminică, a apelat un amic, s-au echipat cu mănuși, saci pentru gunoi și dispoziție bună, și au pornit la treabă. Timp de patru ore, tinerii au reușit să strângă 29 de saci cu gunoi dintr-un parc din capitală.

Victor ne-a povestit că locuiește într-un complex din preajma Circului, tot acolo se află și un parc. Ieri dimineață a decis spontan să facă un bine pentru cei care se plimbă pe acolo.

„L-am sunat pe Sergiu, un prieten de al meu care locuiește la Botanica, și el a venit și m-a ajutat. Acțiunea de salubrizare a durat 4 ore, am reușit să strângem 29 de saci cu gunoi (preponderent plastic dar și gunoi lăsat de boschetari)”, spune Victor.

Foto: Facebook/Victor Cernomorcenco

După acțiunea de salubrizare parcul a devenit mai curat, iar mămicile cu copii, persoanele cu animale de companie sau pur și simplu orice trecător se poate bucura de o ambianță plăcută.

Victor și-ar dori ca mai multe persoane să-i ia exemplu și să curețe locurile din preajma locuințelor lor, dar și să păstreze curățenia, care este atât plăcută ochiului, cât și sănătoasă.

„De fiecare din noi depinde curtea în care locuim, cartierul, orașul, țara… schimbarea începe de la noi”, conchide Victor.

Foto: Facebook/Victor Cernomorcenco
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente