Sfârșit de martie cu America House Chisinau. La ce evenimente online poți merge de data aceasta

FotoJet – 2021-03-26T135109.668

Pentru că s-a încălzit afară profită de buna dispoziție și hai online cu America House Chișinău! Iată ce evenimente te așteaptă săptămâna care vine. 

# Tendințele Americane în Arta Secolului XXI, Adaptate de către Pictorii Autohtoni

Artiștii autohtoni, au preluat mai multe tendințe de-a lungul anilor. Tendințele Americane sunt tot mai vizibile în arta de la Chișinău, atât în picturi murale cât și în interpretarea portretelor.

Dacă ești interesat de artă, și vrei să cunoști care sunt tendințele Americane în materie de artă autohtonă atunci te așteptăm la acest eveniment .

Vei afla despre:

# Mișcările artistice americane

# Arta Afro-Americană și traspunerea ei în tendințele autohtone.

# Interacțiunea socială privind perceperea artei Americane în Republica Moldova

# Tipuri de tendințe

# Arta urbană americană și prezența ei pe străzile Chișinăului

# Arta desenului pe piese vestimentare

Invitatul special al evenimentului este Alex Gurskiy un artist în vârstă de 35 de ani, stabilit în Republica Moldova. Alex realizează pânze mari cu ulei și vopsea acrilică, practicând stiluri precum impresionismul, pop-art-ul, ciberpunkul și, de obicei, amestecându-le. Portretele sale sunt foarte apreciate în Europa, țările arabe, SUA și Canada pentru tehnici neobișnuite și mult simbolism, care este uneori ascuns, uneori evident. Lucrările lui Alex Gurskiy pot fi recunoscute prin stropirile lor energice de vopsea cu picături curgătoare de vopsea pe partea inferioară a capodoperei și părți nepictate ale pânzei – faptul care implică privitorul în procesul de creație. Încălcând majoritatea regulilor clasice de artă plastică, Alex nu se teme să se joace cu privitorul. Lucrările sale sunt iubite, adorate sau deranjante. Dar șocul și energia lor specială.

Principalul său proiect artistic, numit „Îngeri și demoni”, dezvăluie misterul femeilor. După cum spune artistul, „o femeie este un înger pentru noi, bărbații, dar uneori este un demon pentru ea însăși.”

Vă așteptăm cu drag la eveniment pe 30 martie începând cu orele 18.00!

Evenimentul va avea loc live pe facebook AICI!

 # How to Apply for E.Y.E. Witness Global Fellowship?

Eboné „Lady” Lockett este încântată să lanseze în cele din urmă Bursa Globală a Martorilor E.Y.E. cu sprijinul multor lideri globali.

Bursa E.Y.E. Witness integrează amplu știintele holistice, tehnologie, literatură, inginerie, arte, arhitectură și matematică (S.T.R.E.A.A.M), programe și experiențe de învățare prin servicii care angajează, pregătesc și poziționează noi lideri.

Țările participante includ Moldova, Cabo Verde, Ghana, Jamaica și SUA.

Vor fi 5 studenți aleși din Moldova cu 3 candidați în rezervă. Durata bursei este de 11 luni.

Studenții vor interacționa cu diverse părți interesate din școală, comunitate și întreprinderi / organizații, precum și cu vedete locale, naționale și globale, precum și cu membrii comunității.

Studenții vor primi suport tehnic și indemnizații (750 $ pentru ei înșiși – plătibili în trei tranșe) și (500 USD care urmează să fie bugetați și cheltuiți pentru, inovarea și implementarea unui proiect de „învățare prin servicii” prezentat la finele lui februarie).

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre (EYEWitness) Global Fellowship, America House Chișinău vă invită la un seminar online pe 31 martie cu Consuelo Maria Johnson – profesor de matematică Cambridge la școala Heritage International School, care vă va îndruma cu privire la modul de înscriere la program și va răspunde la toate întrebările tale.

Formularele de aplicare la fellowship se acceptă până sâmbătă, 10 aprilie 2021.

Link-ul evenimentului pe Facebook AICI!

# Trivia Quiz: Arab-American Heritage Month

Asigurați-vă că vă înregistrați la eveniment care se va desfășura pe platforma ZOOM, AICI!!!

Luna patrimoniului arabo-american: Un concurs distractive în care participanții nu numai că au posibilitatea de testeze cunoștințele, ci să afle mai multe detalii despre această sărbătoare, dar și despre cultura americană.

În aprilie 2017, s-a stabilit ca luna aceasta să devină oficial Luna Națională a Patrimoniului Arabo-American. Luna aceasta sărbătorește istoria și cultura arabilor americani. Această comunitate își au rădăcinile ancestrale într-o gamă largă de țări arabe. Majoritatea arabilor americani provin din Liban, apoi Siria, Palestina, Irak, Egipt, Yemen și Iordania. Lumea arabă este formată din peste 20 de țări care se întind din Africa de Nord până în Golful Persic. Astăzi, în Statele Unite trăiesc peste 3,5 milioane de arabi americani. Scopul Lunii Națiunii Naționale Arabo-Americane este de a conștientiza aspectele distincte și diverse ale culturii mixte.

America House Chișinău îi invită pe toți elevii, profesorii și pe cei curioși să afle mai multe despre cultura arabo-americană, fie să ne împărtășească cunoștințele lor, fie să participe la test pentru a obține mai multe informații despre această sărbătoare specială.

Evenimentul va avea loc pe 1 aprilie, în limba engleză, începând cu orele 17.00 pe ZOOM.

Link-ul evenimentului pe Facebook, AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente