„Nu vom permite organizarea alegerilor anticipate mergând pe cadavre.” Igor Dodon, despre nivelul de pregătire al guvernului Grosu

dodon-alegeri-1920×1020-c-default
Foto: privesc.eu

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că potrivit ultimei decizii a Curții Constituționale, dacă nu este învestit guvernul Grosu, președintele țării urmează să înceapă noi consultări cu fracțiunile parlamentare privind stabilirea circumstanțelor dizolvării parlamentului. Potrivit lui Dodon, prezența unei majorități parlamentare anulează posibilitatea dizolvării legislativului.

„Dacă mâine guvernul Grosu nu va fi învestit, majoritatea parlamentară poate și va insista ca președintele să-l înainteze pe candidatul Golovatiuc. Noi considerăm că temei pentru dizolvarea parlamentului nu există. Nu vom permite organizarea alegerilor anticipate mergând pe cadavre”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV.

De asemenea, Dodon sugerează că PSRM nu va vota guvernul condus de Igor Grosu, pe care-l califică drept unul total nepregătit pentru a prelua guvernarea.

„Categoric, nu trebuie să votăm pentru acest guvern. Eu le propun colegilor din partid să nu voteze un guvern care va bloca toată economia, care va distruge tot și peste câteva luni își va da demisia sau noi îl vom demite prin moțiune de cenzură. Țara va avea doar de suferit, chiar dacă, din punct de vedere politic, noi câștigăm”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon spune că după eșuarea tentativei de învestire a guvernului Grosu, PSRM îi va cere șefului statului desemnarea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

„Noi vom lupta pentru ca Vladimir Golovatiuc, candidatul nostru, să fie desemnat. Vom lupta împotriva Maiei Sandu până la capăt, nu vom merge peste cadavre pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate. Noi ne dorim anticipate, însă nu ne dorim acest lucru în condițiile actuale, când zeci de oameni mor din cauza virusului”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a precizat că aceasta este părerea pe care o împărtășește el personal, iar joi, 25 martie, până la ședința parlamentului, vor avea loc ședințele Executivului politic al formațiunii și al fracțiunilor parlamentare care vor lua decizia oficială privind votarea guvernului Grosu. Igor Dodon a mai anunțat că, după ședințele respective, la ora 9.30 va organiza un briefing la care va face publică decizia luată. Ședința parlamentului este planificată pentru ora 10.00.

Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, este candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, candidata desemnată anterior de către PSRM, și-a retras candidatura. Pentru susținerea candidaturii lui Golovatiuc și-au dat semnătura deputații PSRM, ȘOR, transfugii de la Pentru Moldova și foștii democrați Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente