Influencer-ii care se odihnesc în Dubai reprezintă principala provocare a Marii Britanii în lupta cu pandemia

maxresdefault

În mijlocul campaniei sale de vaccinare şi cu restricţii de călătorie peste hotare, Marea Britanie se confruntă cu problema influencer-ilor care postează pe reţelele sociale imagini din vacanţe exotice. Autorităţile sanitare din Marea Britanie au fost forţate să vină cu propriile recomandări după ce actriţa americană Gwyneth Paltrow a scris pe blogul său despre metodele sale de a trata simptome de boală prelungită după infecţia cu coronavirus.

„La fel ca virusul, dezinformarea călătoreşte dincolo de graniţe, suferă mutaţii şi evoluează”, a declarat Stephen Powis, directorul medical al NHS Anglia, după ce actriţa a sugerat că o anumită dietă a ajutat-o să trateze „ceaţa creierului” pe care a experimentat-o după ce a avut COVID-19.

„Trebuie să luăm în serios COVID-19 mult timp de acum înainte şi să aplicăm informaţii ştiinţifice serioase. Toţi influecer-ii care folosesc social media sunt datori să fie responsabili şi grijulii pe acest subiect”, a subliniat el.

Apoi, sunt şi influencer-ii britanici care au postat poze din călătoriile lor în Emiratele Arabe Unite, filmându-se pe plajă, la piscină, în centre comerciale şi hoteluri. Oficialii britanici n-au putut să rămână indiferenţi, mai ales că influencer-ii vin cu aceste imagini de opulenţă când oamenii îşi pierd locurile de muncă sau suferă în urma unui lockdown prelungit. Pe de altă parte, cei care nu ţin cont de sentimentele publicului riscă să-şi piardă fanii.

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a arătat de asemenea furie faţă de aceştia: „Vedem o mulţime de influencer-i pe social media, care arată unde se află în lume – în special în locuri însorite”, a spus ea în parlament, subliniind că oamenii pur şi simplu nu ar trebui să călătorească în aceste momente.

Daanish Hussain, un student de 21 de ani, a împărtăşit cu cei 550 000 de urmăritori călătoria sa în Dubai de Anul Nou, care a coincis şi cu ziua sa de naştere. „Am observat că mulţi influencer-i au plecat din ţară – mai precis o mulţime”, a declarat el pentru CNN, scrie adevărul.ro.

Totodată, mai multe vedete de la show-ul britanic „Insula iubirii” au fost puternic criticate de unii fani după ce au postat poze de la o piscină din oraş, în timp ce o influencer-ă de fitness a provocat o reacţie virală după ce a declarat pentru ITV că a abandonat carantina pentru Dubai, deoarece „treaba ei este să motiveze oamenii”.

„Oamenii nu-şi dau seama că reţele sociale sunt un loc de muncă”, a explicat Hussain, care a spus că a avut mai multe motive pentru a se deplasa la Dubai. „Ştiam că va fi ceva bun şi pentru conţinut. Oamenilor le plac mult ţările străine şi vor să vadă imagini din ţări diferite”.

Dacă influencer-ii sfidează trendul, pot avea mari pierderi financiare într-o industrie de marketing estimată la 15 miliarde în 2022, potrivit unui studiu al firmei de analiză Insider Intelligence. Pentru influencer-i, urmăritorii sunt totul.

Cercetările efectuate de Oficiul de Statistică Naţională au relevat luna aceasta că unul din şase adulţi cu vârsta sub 30 de ani ezitau să se vaccineze, comparativ cu un număr mult mai mic de persoane de peste 50 de ani. „Celebrităţile şi personajele publice influenţează percepţiile, atitudinile şi comportamentul publicului, ceea ce vine cu o mare responsabilitate”, a declarat Ilan Kelman, profesor de dezastre şi sănătate la University College London. „Sperăm că toţi influencer-ii şi oamenii aflaţi în atenţia publicului îşi vor face comentariile bazate pe ştiinţă şi acţiunile lor se vor încadra în limitele regulilor”, a spus el.

„Există o mulţime de lucruri despre care s-ar putea spune că sunt cam neglijente şi iresponsabile” aşa cum sunt expuse online, a adăugat Heidi J Larson, directoarea Vaccine Confidence Project, un grup de cercetare de la London School of Hygiene & Tropical Medicine creat pentru a combate reticenţele privind vaccinarea. „Realitatea este că (tinerii) au fost mai puţin afectaţi de această pandemie, iar ei au fost şi expuşi foarte mult dezinformării”, a adăugat ea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente