Un fotograf a surprins obiceiurile unice ale fiului său diagnosticat cu autism. „Am vrut să fie conștient de cât de diferit este și să vadă asta drept un atu”

FotoJet

Fotograful din San Francisco, Timothy Archibald, a început să-și fotografieze fiul autist Elijah, în vârstă de 5 ani, ca o modalitate de a face față diagnosticului băiatului. Observând modul în care se comportă fiul său, diferit de ceilalți copii și știind că, în calitate de părinte, dorește să-și crească copilul cât mai bine, a simțit nevoia să-și verse frustrările în acest proiect de portrete intitulat „Echolilia”.

Imagine după imagine, colecția lui Archibald dezvăluie perspectiva unică a copilului retras social. Modul în care interacționează cu obiectele oferă o abordare alternativă la comunicarea cu lumea din jur.

„Nu am vrut niciodată ca el să creadă că este normal. Am vrut să fie conștient de cât de diferit este și să vadă asta drept un atu”, spune fotograful într-o confesiune.

Prin această serie de fotografii, Archibald nu numai a devenit mai aproape de fiului său, în lumea și atmosfera acestuia, dar a și reușit să își elibereze dorința de a controla situația și de a raporta toate acțiunile acestuia la standardele societății.

„Echolilia” a fost transformată într-o carte, iar exemplarele semnate sunt disponibile pentru cumpărare în cadrul site-ului fotografului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente