Telefericul din sectorul Buiucani ar putea fi reparat. Ce buget va aloca municipalitatea pentru reconstrucția acestuia

teleferic_kishinev-school2_narod_ru

Telefericul din sectorul Buiucani, de altfel, unicul din țara noastră ar putea fi renovat, cel puțin asta își propune Direcția generală economie, comerț și turism a Primăriei municipiului Chișinău în colaborare cu două parteneriate publice-private.  

Construcția a fost pusă în funcțiune în anul 1991 însă a fost conservată după cinci ani pentru că nu aducea profit, totuși, pe atunci era o adevărată atracție turistică

De menționat este că telefericul nu funcționat de 25 de ani și este într-o stare devastată. Funicularul are o lungime de 700 de metri, iar o călătorie cu el ar dura șase minute.

Un proiect de renovare ar putea salva această construcție, astfel pe data de 9 martie curent, Direcția generală economie, comerț și turism a Primăriei municipiului Chișinău a anunțat că are stabilit un buget de peste șapte milioane de lei pentru realizarea mai multor studii de fezabilitate în domenii prioritare pentru Capitală, printre care se numără și telefericul din sectorul Buiucani.

Astfel, Șeful Direcției, Roman Vitiuc, a declarat la ședința online a serviciilor municipale că, în acest an, vor fi realizate șapte studii de fezabilitate în domenii prioritare municipalității.

Potrivit oficialului, un milion două sute de mii de lei vor fi folosiți pentru realizarea unui studiu de fezabilitate destinat renovării telefericului din sectorul Buiucani al Capitalei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente