Monica Babuc, fostă ministră a culturii, propune guvernării să declare data de 15 martie zi de doliu național în memoria lui Nicolae Dabija

dabija-lumina_41661800

Fosta ministră a culturii Monica Babuc a lansat o petiție online prin care solicită ca data de 15 martie să fie declarată zi de doliu național. De asemenea, se cere organizarea funeraliilor cu onoruri de stat ale scriitorului Nicolae Dabija.

Cererea a fost semnată deja de peste 300 de persoane.

„Cerem președintei Republicii Moldova, doamnei Maia Sandu, președintei Parlamentului Republicii Moldova, doamnei Zinaida Greceanîi, prim-ministrului interimar, dlui Aureliu Ciocoi, declararea zilei de luni, 15 martie 2021, zi de doliu național pe întreg teritoriul Republicii Moldova și organizarea funeraliilor de stat ale regretatului om de stat și scriitor Nicolae Dabija cu respectarea strictă a tuturor prevederilor sanitaro-epidemiologice dictate de situația pandemică”, scrie în textul petiției.

Puteți vedea petiția AICI!

Amintim că Nicolae Dabija a murit în data de 12 martie fiind infectat de COVID-19. Scriitorul va fi depus astăzi, 14 martie, la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, iar persoanele care vor dori să-și ia rămas bun de la el o vor putea face începând cu ora 17.00.

Nicolae Dabija va fi înmormântat în data de 15 martie la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente