Spiridon Vangheli nu a murit. Falsul a apărut în știri, dar și în parlament unde deputații au ținut un minut de reculegere

fake news
Foto: agora.md

În prima parte a zilei, mai multe site-uri de știri au scris că scriitorul Spiridon Vangheli a decedat, făcând referințe la purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgență Dorina Arsene, care a confirmat moartea scriitorului. Acest lucru însă s-a dovedit a fi un fals.

Chiar dacă unele site-uri de știri au revenit cu rectificări, menționând că s-a produs o eroare și că scriitorul este în viață, falsul deja s-a răspândit pe Internet. Mai mult, falsul a ajuns și în parlament, acolo unde deputații au ținut chiar și un minut de reculegere în memoria scriitorului. Mai târziu, președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, și-a cerut scuze de la scriitor și a cerut sancționarea celor care au difuzat informația falsă.

La momentul de față, Spiridon Vangheli este internat în spital cu COVID-19, însă stare lui de sănătate este de gravitate medie, stabilă. Scriitorul nu necesită respirație asistată.

Confuzia ar putea fi pornit de la faptul că în această dimineață a decedat scriitorul Nicolae Dabija. Nu se știe exact în ce moment s-a produs eroarea de informație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente