(doc) România va oferi gratuit 6 000 de tone de motorină agricultorilor moldoveni afectați de secetă 

stire-motorina_1540x866
Foto: basf.ro

România va oferi un ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă. Conform unei hotărâri aprobate de guvernul în exercițiu, agricultorii vor putea depune cereri pentru a primi suport.

Republica Moldova va primi un ajutor umanitar sub formă de produs energetic – motorină, în cantitate de 6 000 de tone, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, în valoare de 18 300 de mii de lei românești.

Conform documentului aprobat de guvern, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va prezenta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclusiv Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare, lista potențialilor beneficiari de ajutorul umanitar extern oferit de România, în limita cantității de 6 000 de tone de motorină, în vederea luării unei decizii de repartizare corespunzătoare a acesteia.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului material în motorină va constitui 21 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Informația despre data-limită de depunere a cererilor, inclusiv lista prealabilă a potențialilor beneficiari de ajutor, va fi plasată pe paginile web oficiale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Vedeți mai jos întregul document aprobat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente