A doua ediție a programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship, lansată la 1 martie 2021, își propune să instruiască și să ofere suport pentru 30 de fete și femei care doresc să își dezvolte ideea de afacere.
Pe parcursul a 6 săptămâni, participantele vor beneficia de sesiuni cu mentorii interni, training-uri și workshop-uri în domeniul antreprenorial și instruiri cu peste 15 experți în diverse domenii conexe.
Participantele vor beneficia de sesiuni cu mentorii interni, training-uri și workshop-uri în domeniul antreprenorial și instruiri cu peste 15 experți în diverse domenii conexe.
Faceți cunoștință cu participantele celei de-a doua ediții a programului de pre-accelerare pentru fete și femei.
Artista Vasiluța Vasilache și Ruxanda Spatari și-au propus să creeze un magazin online care să promoveze artiștii din Republica Moldova, cât și de peste hotarele acesteia. Printre produsele disponibile vor fi găsite picturi imprimate pentru a decora încăperile iubitorilor de cultură. Cu ajutorul acestei platforme, Vasiluța și Ruxanda doresc să susțină artiștii locali care vor putea să-și monetizeze lucrările sale de artă.
Braga Olga a aplicat la program cu scopul de a-și dezvolta afacerea în domeniul consultanței financiare pe care și o gestionează la moment.
Irina Făureanu a venit cu ideea de a crește microplante în propria seră a familiei sale, ea fiind responsabilă de marketing, vânzări și dezvoltarea afacerii.
Nadejda Hadjivu este fondatoarea brandului NUKA, care se specializează pe producerea pastei de diverse tipuri nuci.
Camelia Brașovschi este pasionată de fashion și a aplicat la program cu ideea de a crea colecții de rochii de nuntă haute-couture și non-conformiste pentru femei.
Ana Sparivac dorește să creeze un magazin online de lenjerie intimă pentru femei la prețuri accesibile.
Ana Ungureanu a aplicat la program cu scopul de a înființa propria agenție care oferă servicii de promovare online.
Elena Ceban dorește să creeze un atelier (sau mai multe) de producere manuală a covoarelor amplasat în zona rurală, care va renaşte idealul meşteşugăresc feminin, va crea locuri de muncă pentru femeile de la țară şi va pune accent pe păstrarea tradițiilor, a patrimoniului cultural şi artistic. Acest tip de atelier va susține producătorul local de lână (oierii) şi lemnarii. De asemenea va conlucra şi cu meşterițele care vor oferi cursuri de țesut pentru tineri. Bărbații de asemenea vor fi bineveniți în cadrul activității date, nu va exista discriminare de gen.
Țesutul covoarelor este o activitate demnă şi a fost practicată din timpuri străvechi. La moment, munca la război se pierde considerabil, devenind practic doar o zăbavă pentru turişti. Consider că este cazul de a renaşte tradiția.
Agafița Irina, fondatoarea brandului PINO, se ocupă de producerea jucăriilor pentru copii, confecționate din lemn sau alte materiale naturale. De asemenea, Irina planifică să dezvolte și o gamă de produse pentru decorul casei.
Virgilia Schipschi intenționează să dezvolte o afacere cu telescoape, dedicată persoanelor care doresc să descopere lumea cerească. Prin acest start-up, părinții, copiii, elevii, studenți dari și amatorii pot descoperi frumusețile cerului. Oamenii se vor relaxa, se vor bucura, vor descoperi lucruri noi prin recreere.
Cristina Cazacu dezvoltă propriul brand Chika, ce oferă haine originale și autentice care pot fi purtate zilnic la studii sau la birou.
Hainele sunt pictate și brodate 100% manual iar producerea pieselor este proprie.
Elena Babalau va dezvolta un jurnal pentru femei însărcinate care va include perioada sarcinii, regulile care trebuie respectate în timpul sarcinii, informații despre ce este permis și ce nu în perioada sarcinii, tabele de monitorizare a sarcinii etc.
Daniela Tănase va dezvolta un magazin online de produse zero waste care promovează și susțin un mod de viață sustenabil.
Anastasia Terzi a pornit propria afacere în producerea bijuteriilor lucrate manual din pietre naturale.
Dana-Domnița Florea intenționează să dezvolte o afacere în creșterea căpșunelor locale.
Tatiana Turtureanu este fondatoarea companiei YouBee, care produce lumânări din ceara naturală de albine.
Chiaburu Iana își propune să promoveze educația financiară și antreprenorială pentru copii prin intermediul jocurilor educative, cărți cu povești, agende-ghid de evidență a finanțelor, cât și prin intermediul cursurilor și atelierelor de lucru.
Iana Miheeva dorește să creeze cursuri de autoapărare pentru femei.
Împreună cu familia sa, Melnic Victoria dezvoltă o afacere în domeniul creșterii și realizării diverselor produse din carne de iepuri.
Magdalena Pîrlici intenționează să creeze un magazin care are scopul de a aduce mai aproape de oameni produse ECO, produse Made în Moldova, produse sănătoase pentru adulți și copii.
Ideea consta în deschiderea unui boutique cu fructe și legume proaspete, sucuri fresh, microplante, snackuri pentru copii din fructe uscate etc.
Cătălina Pascal planifică să ofere servicii de meditații pentru copiii a căror studii au fost afectate din cauza pandemiei COVID-19. De asemenea, Cătălina va oferi ore suplimentare de matematică pentru elevii care întâmpină provocări în procesul studierii online.
Cristina Coceban și Vica Diavor vor dezvolta un magazin online de concept care aduce în Moldova cultura de a te simți bine cu și în propriul corp. Fondatoarele propun o gama de produse de îngrijire personală, vitamine, suplimente, produse și vitamine pentru copii, accesorii de igienă intimă, lumânări, cărți despre minte și spirit, etc.
Ludmila Secher își dorește să creeze un brand în domeniul fashion, cu idei conceptuale.
Sobol Victoria dezvoltă o afacere locală ce oferă turism local apicol cu implicarea mai multor meșteri locali și produse apicole.
Olga Sîrbu planifică să creeze o pensiune în zona Dubăsari, oferind de asemenea tururi pentru localnici și vizitatori.
Corina Cihan planifică să înființeze propria casă de producție pentru promovarea proiectelor cinematografice moldovenești.
Miroslava Elepina planifică să ofere copiilor cursuri de robotică, pe baza constructorilor cu automatizare.
Tatiana Iurco va dezvolta şi comercializa produse de igienă personală biodegradabile pentru femeile care doresc să contribuie la îmbunătățirea confortului personal şi la protecția mediului înconjurător.
Daniela Butnaru creează accesorii folosind tehnica macrame, din materiale sustenabile și ecologice. Produsele fac parte din categoria decor pentru casă, torbe ecologice și bijuterii. Toate produsele sunt realizate manual și cu multă grijă față de client și natură.
Deși deține o afacere în domeniul cultivării cerealelor și fructelor, Irina Brînză intenționează să înceapă producerea cidrului din mere locale.
Pentru a afla mai multe detalii despre program și participante, te îndemnăm să accesezi pagina de facebook.
###
Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu susținerea financiară a Japoniei.