Rusia și China vor colabora pentru construirea unei noi baze spațiale pe Lună

Y2RiZGFjZGQ1ZDljZWY0NDIxZGQyNjYyNDJkZjQ1Zg==.thumb

Rusia și China au semnat marți un memorandum pentru construirea unei stații de cercetare pe Lună, a anunțat Roscosmos, agenția aerospațială a Moscovei, potrivit Reuters, citat de

Digi24.

Moscova și Beijing urmează să stabilească un itinerar pentru construirea stației, afirmând că intenționează să colaboreze îndeaproape la planificarea, proiectarea și implementarea proiectului precum și la prezentarea sa comunității aerospațiale internaționale.

„O stație științifică internațională este un experiment complex și instalațiile de cercetare create pe suprafața și/sau în orbita Lunii vor fi proiectate pentru realizarea de cercetări multidisciplinare și cu mai multe obiective”, afirmă agenția Roscosmos.

În cadrul proiectului, Rusia și China vor promova cooperarea internațională și vor oferi acces egal oricărei națiuni care dorește să participe, a mai adăugat agenția într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Cele două țări au încercat să-și consolideze relațiile în ultimii ani, în special după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014, acțiune care a dus la deteriorarea relațiilor cu Occidentul.

Mai devreme în cursul zilei de marți, China și Franța și-au reafirmat angajamentul de a colabora în domeniul explorării spațiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente