Marianne de Groot-Pons, o graficiană care locuiește și lucrează în Utrecht, Țările de Jos, a gândit modalitatea de a diminua impactul pandemiei asupra naturii, transformând măștile, absolut necesare astăzi, într-o modalitate de înverzire a mediului.
Conform Tekdeeps, femeia afirmă pe site-ul său: „În toți acești ani, am lucrat ca designer grafic. Am folosit atâtea resurse din natură pentru a-mi putea realiza desenele (în special hârtia), așa că am vrut să i-i dau înapoi.
Săptămâni întregi am utilizat pe măști de unică folosință albastre aruncate pe străzi și trotuare, așa că m-am trezit într-o dimineață cu ideea unei măști faciale biodegradabile cu semințe de flori pe ea. Astfel, pământul rămâne fericit, la fel ca albinele, natura, și oamenii.”
În ce măsură protejează cu adevărat aceste măști? Au fost verificate? Această mască de față protejează la fel ca măștile din pânză. Aceasta înseamnă că pot fi utilizate în combinație cu o altă mască pentru o protecție mai mare. Materialul utilizat este hârtia de orez și conține semințe de flori care sunt chiar vizibile.
În loc de benzile elastice, acestea au corzi moi din lână de oaie pură. Semințele de flori rămân în mască cu ajutorul unui adeziv special care este făcut din apă și amidon de cartofi. Pe lângă toate celelalte materiale durabile din care este fabricată masca biodegradabilă, chiar și sigla este scrisă cu o cerneală specială durabilă.
Pentru cele mai bune rezultate, aceste măști trebuie îngropate în grădină sau într-o oală mare. Desigur, pot fi aruncate și la coșul de gunoi și se vor descompune singure acolo unde vor ajunge, dar acolo cel mai probabil nu vor avea ocazia să transforme aceste semințe în flori frumoase.