(doc) Studenții moldoveni, care își fac studiile în România, cer exceptarea de la carantină la întoarcerea în țară

Foto: g4media.ro

Elevii și studenții din Republica Moldova, care învață în România, au trimis un demers către autoritățile din Moldova pentru a fi exceptați de la regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile la întoarcerea înapoi în țară.

Demersul a fost trimis de Federația Tinerilor Români de Pretutindeni către Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova și Președinția Republicii Moldova.

„Conform Hotărârii nr. 47 din 26.2.2021 a CNESP, studenții și elevii basarabeni nu mai sunt exceptați de la regimul de autoizolare. Începând cu 5.3.2021, studenții și elevii vor fi obligați să prezinte la intrarea în Republica Moldova un test PCR COVID-19 negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosire sau să respecte regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Prin acest demers solicităm revizuirea acestei restricții și cerem în continuare exceptarea de la carantină a elevilor și studenților moldoveni care își fac studiile în România”, se arată în mesajul Federației Tinerilor Români de Pretutindeni.

Vedeți întreaga adresare a FTRP în documentul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente