Mergând într-o călătorie în Moldova cu prieteni si familia, de fiecare dată ne punem întrebarea unde să luăm prânzul sau cina. Am dori ca în acel local să mâncăm bucate gustoase, iar prețul să justifice calitatea meniului și, desigur să ne bucurăm de atitudinea prietenoasă din partea personalului.
În cadrul promoției #16la16, echipa Teleportravel a creat o listă cu 16 restaurante care merită vizitate neapărat atunci când călătorești prin Moldova. Aceste localuri le puteți vizita în timp ce parcurgeți traseele create și plasate pe platformă.
Aceste 16 trasee pot fi achiziționate cu 16 euro în loc de 160 de euro. Reiese că costul unui traseu este de 1 euro, în loc de 10 euro. Promoția este valabilă până pe 8 martie 2021.
După achitare, toate aceste 16 itinerare vor fi disponibile pe viață pentru utilizarea dvs. și le veți putea accesa în orice zi și oră. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la planificarea vacanțelor, acum este momentul oportun să vă pregătiți pentru primăvară și vară! Traseele includ reduceri la restaurante și hoteluri ca un bonus frumos!
Amplasare: raionul Orhei
Itinerar: „Din înălțimi spre adâncuri: Ivancea și Brănești”.
Veți ajunge la pivnițele Brănești și Complexul turistic „Epoca de piatră”, în care se construiește primul hotel subteran și unde ne vom desfăta cu bucate gătite la rug.
#2. Restaurant Château Purcari
Amplasarea: raionul Ștefan Vodă.
Itinerar: „Zona nedescoperită Ștefan-Vodă”. Este un traseu magic care include faimoasa cramă Purcari și o excursie fascinantă de-a lungul Nistrului.
#3. Pensiunea Manas YurtVillage
Amplasarea: raionul Ungheni.
Itinerar: „Basmul dintre cer și pământ”. Partea de nord-vest a Moldovei este plină de peisaje fabuloase, arhitectură specială, localnici cu un spirit cultural deosebit.
#4. Restaurant Château Vartely
Amplasarea: raionul Orhei.
Itinerar: „Hai la Taraboste”. Este un traseu de weekend, în care veți vizita Muzeul Serghei Lazo. Veți merge de-a lungul unui pod suspendat mic, dar autentic, apoi veți urca vârful Stâncii Mâgla
Amplasarea: raionul Ungheni.
Itinerar: „Basmul dintre cer și pământ”. Partea de nord-vest a Moldovei este plină de peisaje fabuloase, arhitectură specială, localnici cu un spirit cultural deosebit.
#6. Pensiunea „Casa din luncă”
Amplasarea: raionul Orhei.
Itinerar: „Stâncile Răutului”. Aceste locuri pot fi numite sălbatice, iar natura este neatinsă, în ciuda faptului că cel mai faimos punct turistic al Moldovei – Orheiul Vechi – nu se află la mai mult de 10 kilometri distanță.
Amplasarea: raionul Criuleni.
Itinerar: „Eco Village și un traseu forestier”. Traseul trece prin pădure, între satele Râșcova și Ivancea.. Este un traseu potrivit atât pentru turiști experimentați, cât și pentru începători. Doritorii își pot lua cu ei și bicicleta.
#8. Castel „MIMI”
Amplasarea: raionul Anenii Noi.
Itinerar: „Misterul Tirasului”. Este o plimbare ușoară și răcoritoare de-a lungul malului râului Nistru și poate fi parcursă cu mașina. La sfârșit de călătorie veți participa la o degustare în castelul „MiMi”.
#9. Pensiunea „Hanul lui Hanganu”
Amplasarea: raionul Rezina.
Itinerar: „Saharna și meleagurile mioritice”. Aceasta calatorie combina turismul cultural-istoric cu turismul rural. Vizitarea unui dintre cele mai vechi ansambluri monastice „Manastirea Saharna”, plimbari prin imprejurimile satului si admirarea peisajelor de exceptie.
#10. Crama Tudor
Amplasare: raionul Călărași
Itinerar: „Dor de Codru”. Itinerarul cuprinde o serie de experiențe unice. Începem cu o degustare de miere în casa mierarului, vizităm muzeul lui Alexandru Pușkin, vizităm atelierul de lucru al maestrul în arta olăritului Zaharia Triboi.
#11. Vila Etnica
Amplasare: raionul Orhei.
Itinerar: „Stâncile Răutului”. Aceste locuri pot fi numite sălbatice, iar natura este neatinsă, în ciuda faptului că cel mai faimos punct turistic al Moldovei – Orheiul Vechi – nu se află la mai mult de 10 kilometri distanță.
#12. Vinaria Asconi
Amplasare: raionul Ialoveni
Itinerar: „Misterul Tirasului”. Este o plimbare ușoară și răcoritoare de-a lungul malului râului Nistru și poate fi parcursă cu mașina. La sfârșit de călătorie veți participa la o degustare la vinaria Asconi.
#13. Restaurant La Paris
Amplasare: raionul Edineț.
Itinerar: „Până pe cele mai înalte recife”. Traseu printre toltre (recife coraliere sarmațiene) cu o valoare istorică, științifică și culturală imensă.
#14. Vinaria „Poiana”
Amplasare: raionul Strășeni.
Itinerar: „Dor de Codru”. Itinerarul cuprinde o serie de experiențe unice. Începem cu o degustare de miere în casa mierarului, vizităm muzeul lui Alexandru Pușkin, vizităm atelierul de lucru al maestrul în arta olăritului Zaharia Triboi și finalizăm cu o cină copioasă în una din cele mai frumoase vinării din Moldova, Vinăria Poiana.
Amplasarea: raionul Dubăsari.
Itinerar: „Panorama Nistrului Molovata”. În timpul călătoriei, veți putea face o scurtă drumeție pentru a face un picnic romantic. Vă veți bucura de cele mai inedite priveliști pe care le oferă Nistrul.
Amplasare: raionul Strășeni.
Itinerar: „Legendele Căprianei”. Călătoria presupune o drumeție de 14 km dus-întors de la Mănăstirea Capriana până la Stejarul lui Ștefan cel Mare prin pădurea seculară de stejari.
Oricine poate deveni autor al oricărui traseu. Dacă aveți dorința de a vă împărtăși cu traseul preferat sau cu locurile în care vă place să petreceți timpul personal, atunci aveți posibilitatea să câștigați bani în plus din vânzarea lor. Expediați o solicitare pe rețelele sociale de Facebook sau Instagram. Echipa Teleportravel vă va sfătui și vă va ajuta să creați propriul traseu rapid și ușor.