Socialiștii îi cer Maiei Sandu să semneze până la 9 martie decretul de desemnare a Marinei Durleșteanu în funcția de prim-ministră

dodon-sandu
Foto: newsmaker.md

Partidul Socialiștilor din Moldova îi solicită președintei Maiei Sandu să semneze, până în data de 9 martie, decretul de desemnare a Marinei Durlenșteanu în funcția de prim-ministră.

Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă. Acesta a mai adăugat că Maia Sandu ar trebui să iasă din izolare și să dialogheze cu fracțiunile parlamentare.

„Dacă până pe 9 martie decretul nu va fi emis, Consiliul Republican al PSRM se va reuni și vom veni cu soluții politice mai hotărâte, iar funcția de președinte poate să devină doar una de decor, așa cum era până în 2016”, a declarat Dodon.

Amintim că PSRM a creat o coaliție cu deputații din Platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidul „ȘOR” și au înaintat-o pe Marina Durlenșteanu pentru funcția de prim-ministră.

Totodată, reamintim, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Decretul președintei Maia Sandu prin care a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente