Tinerii din Cantemir au organizat un flashmob pentru a face auzită problema lipsei unui Centru de tineret în raion

My Post (14)

La 25 februarie 2021, în orașul Cantemir a avut loc un flashmob cu participarea unui grup de 17 tineri/tinere activi/active civic. Scopul evenimentului a fost creșterea nivelului de conștientizare și sensibilizare a populației cu privire la absența unui Centru de Tineret în raionul Cantemir.

Tinerii/tinerele din raionul Cantemir consideră că vocea lor merită auzită și că au nevoie de un spațiu. sigur și prietenos pentru tineri, care să le ofere oportunități de dezvoltare, participare și implicare în activități civice pentru comunitățile lor.

În cadrul flashmob-ului, tinerii s-au repartizat în grupuri și au planificat un traseu cu locații puțin populate, unde au fost desfăşurate acţiunile de sensibilizare (gara Auto, centrul orașului, în fața clădirii Consiliului Raional Cantemir) și au repartizat cetățenilor pliante de informare asupra problemei lipsei Centrului de tineret și impactul inexistenței unui centru asupra dezvoltării tinerilor. Flashmob-ul a fost realizat cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției de COVID-19 și în cadrul Campaniei de advocacy de a milita și susține crearea și dezvoltarea unui Centru de tineret în raionul Cantemir.

Doina Marina, una dintre tinerele implicate în acțiune a menționat: „Experiența acestui flashmob mi s-a părut foarte utilă și am interacționat cu diferite persoane pe care le-am informat despre importanța creării unui Centru pentru tineri în raion. Oamenii ne-au susținut ideea, au fost deschiși și binevoitori să ne asculte.”

În luna martie 2021, tinerii/tinerele vor desfășura o amplă campanie de advocacy pentru a sensibiliza cetățenii (în special tinerii) și reprezentanții Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir. În acest scop, ei vor elabora conceptele activităților și vor organiza alte două flashmob-uri și o serie de photovoice-uri.

Flashmob-ul intitulat „Tinerii au nevoie să fie auziți” a fost organizat în cadrul proiectului „All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” și este un proiect regional implementat de ERIM (anterior IREX Europe).

Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților organizaționale și operaționale ale organizațiilor societății civile și încurajarea participării acestora la procesul democratic.”

Acest flashmob a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente