Liderii UE consideră necesară implementarea pașaportului COVID. De când ar putea fi realizat acesta

8616999_120820-wpvi-vaccine-passports-430pm-video-vid
Foto: https://6abc.com

Ziua în care vom putea călători în Uniunea Europeană cu ajutorul pașaportului de vaccinare pare să fie tot mai aproape. Angela Merkel a susținut că acesta ar putea fi gata până în vară. Mai multe state europene susțin ideea de realizare a unui pașaport de vaccinare pentru a călători.

Liderii celor 27 de state din UE s-au reunit ieri seară în cadrul unui summit virtual, cu scopul de rezolva probleme urgente de sănătate cu care se confruntă blocul. Politicienii au folosit întâlnirea pentru a discuta abordările pentru a accelera livrarea vaccinurilor.

Una dintre cele mai controversate teme abordate de către liderii UE a fost implementarea pașapoartelor digitale pentru vaccinuri. Statele din sud (Spania, Italia, Grecia, Bulgaria), care sunt dependente în mare parte de turism, au susținut ideea și au declarat că introducerea pașapoartelor ar putea evita repetarea sezonului dezastruos de vacanță din vara trecută. Vecinii de nord, însă, au fost reticenți pe fondul îngrijorărilor legate de discriminarea populației.

Conform DW, cancelara germană a menționat că prioritar în acest moment este vaccinarea populației și livrarea acestora în număr cât mai mare.

„Ne așteptăm să avem pașapoartele de vaccinare gata înainte de începerea verii, dar nu pot să garantez acest lucru mai mult decât pot să garantez că vaccinurile vor fi livrate la timp”, a declarat Angela Merkel.

Comisia Europeană a anunțat că ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de pașapoarte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente