(doc) Dumitru Diacov riscă să rămână fără funcție publică și 600 000 de lei. ANI cere confiscarea averii nedeclarate a deputatului

dwadwa-920×518-1

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului PD Dumitru Diacov, urmând să ceară în instanță confiscarea averii nedeclarate de către deputat în sumă de 600 000 de lei, care nu ar fi justificată.

Într-un comunicat, ANI spune că a emis act de constatare în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014-2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 000 de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Deși, deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de trei ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente