(doc) Cu măști faciale, distanță de un metru și câte 10 elevi într-o sală. Cum se vor desfășura olimpiadele școlare în acest an

Copii-la-scoala-cu-masca-920×613-1

În acest an, olimpiadele raionale și municipale în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic vor avea loc cu purtarea măștii și nu mai mult de 10 persoane într-o sală. Acestea sunt câteva dintre condițiile înaintate de către ministerul Educației.

Numărul maxim de elevi participanți la olimpiadă în cadrul unui Centru pentru desfășurarea probelor scrise nu va depăși 100 de elevi, iar numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât 10.

# La fiecare olimpiadă școlară, elevii participă doar la o probă scrisă, timpul de realizare a căreia nu va depăși 240 de minute. Nu se organizează probe orale, experimentale, practice (la biologie, chimie, fizică) și cele sportive cu utilizarea inventarului sportiv.

# Repartizarea elevilor în bănci se va efectua prin asigurarea că fiecare elev ocupă un loc în bancă/masă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți (în față, spate și lateral).

# Purtarea măştilor faciale de protecţie (cu acoperirea nasului şi a gurii) este obligatorie pentru toți participanții la olimpiada școlară.

# Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și/sau persoanele a căror temperatură corporală este mai mare de 37 ℃ și/sau prezintă simptomatologie de tip respirator (ex. tuse, rinoree, febră, probleme respiratorii) nu vor avea acces în Centrele pentru desfășurarea probelor scrise.

Vedeți mai jos toate cerințele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente