John Cotterell, director general Endava: „Continuăm să creștem rapid și să ne extindem în noi locații în pofida consecințelor pandemiei”

John Cotterell1

Chiar dacă vaccinul anti-COVID ne va ajuta să menținem virusul sub control, tendințele în mediul de afaceri și recesiunea economică, pe care a declanșat-o pandemia, vor continua și în 2021. De această părere este directorul executiv Endava, John Cotterell. Cum a gestionat consecințele pandemiei prima companie cu rădăcini moldovenești listată la bursa din New York și ce rezultate a înregistrat anul trecut, aflați din materialul ce urmează.

La sfârșitul anului 2020, Endava a înregistrat venituri de 105,2 milioane de lire sterline, cu 22,5 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. 

Potrivit reprezentanților companiei, creșterea veniturilor a fost determinată de numărul mai mare de servicii pe care le-au solicitat clienții existenți, dar și de atragerea clienților noi. Astfel, compania a încheiat anul cu 521 de clienți activi, cu 42 % mai mulți comparativ cu finele anului 2019.

„Deși în primele luni din pandemie am avut câțiva clienți care intenționau să sisteze proiectele la care lucram, pe termen mai lung am observat o revenire a cererii și un flux de proiecte noi, condiționat de accelerarea adoptării tehnologiilor digitale. Pentru a satisface această cerere, recrutăm substanțial în toate locațiile noastre. În august 2020 ne-am extins și în regiunea Adriatică printr-o fuziune strategică care poziționează Endava ca unul dintre cei mai mari angajatori IT din zonă”, a comentat John Cotterell.

Astfel, la sfârșitul lui 2020 compania avea 7 464 de angajați, număr în creștere cu 19,1 % față de aceeași perioadă a anului trecut. 

„Recent am angajat personal și în regiunile Sydney, Australia și Singapore pentru a sprijini clienții din regiune. Majoritatea angajaților continuă să lucreze de acasă, iar productivitatea rămâne înaltă. Încă definim modelul hibrid post-pandemic pentru un nou mediu de lucru”, a mai spus directorul general Endava.

„Pe măsură ce avansăm în noul an, protejarea angajaților continuă să fie prioritară, precum și menținerea tuturor locurilor de muncă. Ne preocupă, desigur, viitorul modului în care ne vom desfășura activitatea, cum să definim un nou model de lucru care să încorporeze mai multă flexibilitate pentru oamenii noștri. Ne imaginăm locul de muncă ca un ecosistem, nu ca un spațiu dedicat fiecărui angajat în parte. Credem în construirea unor cariere, nu în oferirea unor simple locuri de muncă”, a conchis John Cotterell. 


Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai mari companii la nivel internațional din domeniile financiar-bancar, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie și retail. Prin soluțiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation și Automation, Endava își ajută clienții să atingă un nivel mai înalt de interactivitate, flexibilitate și eficiență în activitatea lor. Endava are peste 7 000 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia. În iulie 2018, Endava a fost listată la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursieră a companiei era de 3,61 miliarde de dolari la data de 4 noiembrie 2020.  

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente