Precedentul președinte al SUA, Donald Trump, pierde un nou proces în fața Curții de Apel

12933844-3×2-xlarge
Foto: https://www.abc.net.au/

O instanță din Statele Unite a decis să blocheze proiectul de extragere a petrolului din Alaska, după ce compania responsabilă – CoconoPhillips – nu a reușit să vină cu soluții pentru protecția mediului.

Curtea de Apel a anunțat decizia finală de anularea proiectul petrolier Willowcare a primit licența de exploatare în octombrie 2020. Ulterior, permisele de începere a lucrărilor tehnice au fost eliberate de către fostul președinte Donald Trump chiar în ultima zi de mandat. Aprobarea a fost atacată în instanță de către ONG-urile de mediu. Astfel, compania a fost acuzată că nu ar avea soluții pentru protecția urșilor polari și punerea în pericol a habitatului acestora. De asemenea, organizațiile de mediu au convenit că proiectul ar afecta grav și schimbarea climei într-o regiune care se încălzește deja rapid. În Alaska, urmau să fie construite mai multe uzine, conducte și drumuri necesare pentru extragerea petrolului.

Conform Reuters, compania responsabilă – CoconoPhillips – a estimat proiectul Willow la 590 de barili petrolieri, echivalentul a peste 35 de miliarde de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente