(video) Maia Sandu a propus-o din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră

602x338_cmsv2_cdf02d8f-2c22-5a80-95bd-df4daf1ab72b-5132072

Președinta Maia Sandu a propus-o din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

„Am decis înaintarea la funcția de prim-ministră pe doamna Natalia Gavrilița, i-am sugerat să creeze echipa și să o prezinte parlamentului”, spune Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a menționat că la adresa președinției a venit o scrisoare semnată de 54 de deputați, în care au descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care: „exista dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Sunt persoane implicate în furtul miliardului, care au schimbat mai multe partide politice, astfel, există suspiciuni în privința integrității acestora”.

Amintim că, astăzi, PSRM a propus-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră, iar platforma DA – pe Andrei Năstase. Asta după ce guvernul Gavrilița nu a obținut votul de încredere de la parlamentari.

Curtea Constituțională a precizat că, în cazul în care nu este constituită o majoritate parlamentară absolută, formalizată, președintele Republicii Moldova este obligat, ca după consultări cu fracțiunile parlamentare, să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, chiar dacă fracțiunile parlamentare nu sunt de acord cu propunerea sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente