(foto) Tomm Reviews, despre experiența la Lake House Brewery. „Ceea ce am văzut a fost peste așteptările mele”

FotoJet (59)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Lake House Brewery – o nouă berărie artizanală la Chișinău. Bere proaspătă din „butoi” direct pe mas.

Despre apariția berăriei Lake House Brewery am auzit cu aproximativ jumătate de an până la deschiderea oficială. Eram foarte curios să văd rezultatul final. Vă spun din start că ceea ce am văzut a fost peste așteptările mele. Un pub spațios, cu două etaje și o berărie ca la carte, amplasată chiar aici, în local. Deci, vom avea pe mese bere proaspătă, direct din butoi.

Fondatorii noii berării de pe Ștefan cel Mare 182 sunt Igor și Eugen Croitor (tată și fiu).
Cei doi au avut de parcurs un drum lung de 6 ani până a-ți realiza visul – o berărie artizanală, acasă, la Chișinău.

„Am călătorit foarte mult prin Belgia, Germania, Cehia și alte țări cu tradiție în fabricarea berii. Am decis să încercăm și noi să facem așa ceva acasă. Cu 6 ani în urmă am cumpărat o cuvă de 50 de litri și de aici au început toate. În timp ce pregăteam berea, din geamul casei noastre se vedea un lac, așa am decis să numim berăria familiei noastre: „Lake House”. Ne bucurăm că am transformat acest vis în realitate.”, mi-a mărturisit Eugen Croitor.

Berăria „Lake House” poate găzdui 144 de oaspeți (în sală) + 80 la terasă. Am vizitat localul în a treia zi de la deschidere, duminică. Am avut noroc, erau câteva mese libere, pentru că peste 2 ore era practic full-house. Meniul este compact, așa cum îmi place. Prețurile la bere sunt accesibile, la bucate – de la medii spre mari.

Voi trece în revistă câteva poziții din meniu + prețurile.
# Supă kharcho (400 gr. – 55 MDL);
# Chicken sandwich (300/85/30 gr. – 70 MDL);
# Lake House Burger (280 gr. – 135 MDL);
# Costițe de porc (380/150/50 gr. – 150 MDL);
# Steak Ribeye (450/150/40/40 gr. – 250 MDL)

La moment, la berăria Lake House Brewery se produc 6 feluri de bere: Bavarian Ale, Witbier, Stout, Rosalie, APA, Lake House Ale. Am vrut să le gust pe toate, așa că am luat un set cu toate cele 6 beri (780 ml – 100 MDL). Le voi descrie pe scurt:

# APA (American Pale Ale) – e practic aceeași IPA pe care o cunosc mai mulți. Se consideră că IPA e puțin mai aromată, aceasta fiind singura diferență. Este berea care mi-a plăcut cel mai mult! Ador acest miros de citrice în bere!

# Rosalie – singurul lager disponibil acum în meniu. Am simțit gust de pâine condimentată și puțină caramelă. Like!

# Witbier – este o bere în care se adaugă coriandru, zest de portocală, malț de grâu, malț de orz. O bere ușoară, fresh, fără mari pretenții.

# Bavarian Ale – toate ingredientele sunt din Germania. O bere simplă, puțin amară, potrivită pentru orice consumator.

# Lake House Ale – cea mai slabă bere din meniu din punct de vedere al procentajului de alcool. O bere ordinară care nu m-a impresionat prin nimic. Îi lipsește clar maturitatea, însă nici nu are de unde fi. Berăria e la început de drum.

# Stout – un gust intens, prăjit, se simte ciocolată neagră amară. M-am întrebat care e diferența între Porter și Stout? Eu, un simplu amator de bere, nu înțeleg. Poate cineva mă luminează?

Beer card-ul treptat va fi diversificat. Din spusele lui Eugen, în curând vom putea gusta două beri noi: Weizenbock și IPA.

Acum să trecem la mâncare. Da, da, am și gustat câteva poziții din meniu.

# Chelnerul Andrei mi-a recomandat cu insistență să încerc Nachos (420/60 gr. – 90 MDL).

# Un nachos mexican cu carne de vită, legume, servit cu guacamole. A ajuns destul de repede pe masă, în 7 minute. Porția este foarte mare, nu am putut mânca totul singur. Puteți comanda cu încredere o porție la doi. Ce ține de gust, mi-a plăcut, însă aș dori să fie puțin mai condimentat. Pentru mine mâncarea mexicană trebuie să fie iute.

# Ciolan de porc (540/150/125/50/50 gr. – 220 MDL)

Ciolănașul a venit la pachet cu cartofi prăjiți, varză murată și două sosuri: BBQ și ketchup. Ciolanul a fost gătit așa cum se cuvine, carnea foarte moale, suculentă, tocmai se topea în gură. 10/10. Cu siguranță, este un must try dacă ajungeți la Lake House.
Singurul lucru care nu mi-a plăcut și ar putea fi revizuit de bucătari este varza murată. Dar este o părere subiectivă.

# Fondant alb cu sos de fructe de pădure (150/60 gr. – 45 MDL)

Este prima oară când gust un fondant din ciocolată albă. O combinație fină și elegantă de gusturi. Sosul din fructe de pădure și menta proaspătă au adăugat prospețime acestui desert.
Din deserturi mai este și brownie cu sorbet și sos de fructe de pădure (200 gr. – 45 MDL).

Cu siguranță, acest local merită a fi vizitat și nu o dată! Doresc succes echipei „Lake House” în noul lor început. Voi fi cu ochii pe ei și neapărat mă mai întorc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente