Postările de pe Facebook care promovează informații negative despre vaccinul împotriva infectării cu COVID-19 vor fi blocate

wpozgbqpds-jojrjfcehyxgj6-e

Facebook lansează cea mai mare campanie pro-imunizare împotriva COVID-19 și extinde lista afirmațiilor „false” despre vaccin.

Conform noii politici Facebook cu privire la standardele comunitare, postările cu afirmații potrivit cărora Covid-19 este „fabricat de om” sau că vaccinurile sunt ineficiente, nesigure, periculoase sau cauzează autism vor fi eliminate de luni, anunță RT.

Noua politică a fost pusă în aplicare în urma consultărilor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și va ajuta Facebook să continue să ia măsuri împotriva dezinformării despre Covid-19 și vaccinuri.

Chiar dacă nu încalcă niciuna dintre politicile enumerate, postările despre Covid-19 sau vaccinuri vor fi în continuare supuse revizuirii „verificatorilor de informații terți” și „retrogradate” dacă sunt calificate drept false.

Între timp, șeful pe politicile de sănătate al companiei, Kang-Xing Jin, a anunțat că Facebook – împreună cu Instagram și WhatsApp, pe care le deține – vor desfășura „cea mai mare campanie mondială de promovare a informațiilor autoritare despre vaccinurile Covid-19”.

Pe lângă extinderea eforturilor de eliminare a afirmațiilor false, Facebook acordă 120 de milioane de dolari în formă de credite publicitare ministerelor sănătății, ONG-urilor și agențiilor ONU pentru a trimite informații despre vaccin și sănătate oamenilor din întreaga lume și a furniza date pentru a informa livrarea eficientă a vaccinurilor și eforturile educaționale pentru a construi încrederea cu privire la vaccinuri.

Gigantul social media menționează că va ajuta oamenii să găsească unde și când se pot vaccina – similar cu modul în care a ajutat oamenii să găsească informații despre cum să voteze în timpul alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente