Procurorii germani au confiscat bitcoini în valoare de peste 50 de milioane de euro, dar infractorul refuză să le dea parola

Bitcoin-atinge-o-noua-valoare-record-1024×730

Procurorii germani au confiscat bitcoini în valoare de peste 50 de milioane de euro de la un infractor, însă au o problemă, nu pot debloca banii fiindcă acesta refuză să le dea parola, relatează Reuters.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare și și-a ispășit între timp pedeapsa, păstrând tăcerea în timpul tentativelor repetate ale poliției de a ghici parola care le-ar permite să acceseze peste 1 700 de bitcoini, a anunțat un procuror din orășelul bavarez Kempten

„L-am întrebat dar n-a vrut să spună”, a declarat procurorul Sebastian Murer vineri, adăugând că „poate nu știe parola”.

Bitcoinii sunt păstrați într-un program denumit portofel digital securizat prin criptare. Odată pierdută parola, utilizatorii nu mai pot accesa portofelul.

Bărbatul fusese condamnat la peste doi ani de închisoare pentru instalarea pe ascuns a unor programe care să mineze bitcoini pe calculatoarele altor persoane.

Valoarea bitcoinilor deținuți de acesta ar fi fost doar o fracțiune din cea actuală în momentul în care bărbatul a ajuns în spatele gratiilor.

Procurorii bavarezi au anunțat că au luat măsuri pentru a se asigura că nici infractorul nu poate accesa „comoara”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente