Natalia Gordienko va reprezenta Moldova la Eurovision 2021. Interpreta urmează să prezinte o nouă piesă și conceptul scenic

gordienxo
Foto: NewsMaker

Natalia Gordienko va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest – 2021, care se va desfășura anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos. Astfel, interpreta va trebui să prezinte până pe 8 martie o nouă piesă şi conceptul scenic.

„Având în vedere faptul că artistul selectat la ediția din 2020 nu a avut posibilitatea să participe din cauza forței majore, Comitetul de organizare a decis ca Nataliei Gordienko să i se ofere șansa de a reprezenta Republica Moldova la ediția din 2021”, se menționează în comunicatul de presă remis de TRM, transmite moldpres.md.

Potrivit organizatorilor, desfășurarea unei selecții naționale în varianta clasică practicată de IP Compania „Teleradio Moldova” pe parcursul ultimilor ani este imposibilă, deoarece nu va putea fi asigurată respectarea regulilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Membrii Comitetului de organizare au remarcat faptul că doar personalul de creație și cel tehnic, minim necesar pentru organizarea spectacolului de preselecție, depășește limita impusă de 50 de persoane. Totodată, nici distanțarea socială nu poate fi asigurată în ambianța restrânsă a unui studio televizat.

Din cauza situației pandemice generate de coronavirus, UERT și organizatorul local din Regatul Țărilor de Jos, căruia i s-a oferit dreptul de organiza ediția 2021 în virtutea circumstanțelor din 2020, au instituit un şir de măsuri pentru ca Eurovision Song Contest – 2021 să fie organizat cu certitudine. Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune şi organizatorul local din Țările de Jos urmează să decidă până la începutul lunii februarie scenariul de organizare a concursului Eurovision Song Contest – 2021.

Cea de-a 65-a ediție a Concursului European de Cântec se va desfășura anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei țări Duncan Laurence a câștigat concursul din anul 2019 cu piesa Arcade. Concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente