În instituțiile de învățământ superior din țară are loc pilotarea proiectului „Leadership și Management”

utm pilot

Pilotarea programului de instruire profesională pentru conducătorii din instituțiile de învățământ superior „Leadership si Management” se referă la pachetul de lucru 2.2. Scopul pilotării este ca membrii proiectului să urmeze programul de instruire, ca formabili. La finele pilotării se va face evaluarea programului de către toți membrii proiectului, în scopul îmbunătățirii acestuia şi ajustarea în vederea livrării programului viitorilor formabili.

În perioada 20-22 ianuarie 2021 are loc pilotarea primului modul al programului – Leadership și Management în Instituțiile de Învățământ Superior, asigurat de echipa formată din dr. Angela NICULIȚĂ, conf. univ., USM (lideră de Modul), dr. hab. Otilia DANDARA, profesoară, USM, dr. Dionisie BOAGHIE, conf. univ., USM, Tatiana Gaugaș, lectoră, ASEM şi dr. Tatiana Şova, conf. univ., USARB.

În deschiderea sesiunii de pilotare dna dr.hab. Larisa BUGAIAN, profesoară, coordonatoare instituțională a proiectului a menționat că programul de instruire are 40 de ECTS, ori 1200 de ore, din care 298 de ore sunt de contact direct, și 902 ore destinate lucrului individual. Dumneaei a precizat că fiecare modul va finaliza cu evaluarea lucrului individual care va consta în prezentarea lucrării individuale realizate în echipă de către membrii proiectului, iar la finele programului se vor prezenta abilitățile obținute în cadrul cursului. Dna Bugaian a subliniat că pilotarea va dura 4-5 luni de activități intensive, iar la finele fiecărui modul va fi prevăzut o perioadă de timp pentru realizarea lucrului individual în echipă.

Proiectul MHELM este implementat cu suportul financiar al UE prin programului ERASMUS+.

Mai multe informații despre MHELM pot fi găsite AICI.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente