Igor Dodon anunță proteste săptămâna viitoare în legătură cu ultima decizie a Curții Constituționale

Igor Dodon

Igor Dodon continuă să conducă emisiunea „Președintele răspunde”, doar că din postura de președinte al PSRM. Tradițional, el comentează ultimele evenimente politice și răspunde la întrebările oamenilor. Astăzi, s-a referit în mare parte la ultima decizie a CC cu privire la anularea legii care oferea statut special limbii ruse pe teritoriul Moldovei.

„Nu provocați oamenii. Trebuie să păstrăm pacea între etnii. Decizia de ieri a CC va duce la consecințe serioase. Am fost sunat din raioane și oamenii vor ieși la proteste în mai multe orașe din țară”, a spus Igor Dodon.

Vă amintim că legea votată în grabă în ultima ședință a parlamentului din anul 2020 mai prevedea că organele puterii de stat, administrației publice, întreprinderile, instituțiile publice primesc cererile scrise sau verbale depuse de cetățeni în limba de stat sau în limba rusă, le examinează și prezintă răspunsul în limba în care a fost făcută adresarea. Pentru actele prezentate în alte limbi, se anexează traducerea în limba de stat.

În document mai era stipulat că, conducătorii organelor puterii de stat, administrației de stat și cele locale, asociațiilor obștești, precum și ai întreprinderilor instituțiilor și organizațiilor aflate pe teritoriul Republicii Moldova poartă răspundere personală pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi conform legislației în vigoare.

Vezi aici argumentările CC în legătură cu declararea legii sus-menționate neconstutiționlă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente