Universitatea #diez. „Testul cu întrebări și patru variante de răspuns.” Află de la Victoria Gornet cum se desfășoară examenele la Facultatea de Economie și Business a KU Leuven din Belgia

resized

Victoria Gornet studiază Administrarea Businessului Internațional în cadrul Facultății de Economie și Business a KU Leuven din Belgia și ne-a relatat despre cum are loc procesul de examinare și care sunt metodele folosite de către profesori pentru a testa cunoștințele studenților.

„Examenele, la fel ca orele de clasă, prezentările, colegii, profesorii se încadrează în procesul de învățare a fiecărui student. În pofida acestui fapt, perioada examenelor pare a fi una dintre cele mai stresante pentru majoritatea studenților de la KUL din cauză că reprezintă o parte importantă prin care trebuie să treacă fiecare. Așa cum pe parcursul anului nu primim note, cea de la examen este nota semestrială pentru o bună parte dintre obiecte.

Orarul examenelor este afișat pe platforma universității cu două luni înainte ca ele să se desfășoare

Acest lucru îmi oferă posibilitatea să îmi organizez timpul corect pentru o pregătire cât mai eficientă la fiecare obiect. În ziua examenului, este obligatoriu să am cu mine cardul de student pentru identificarea mea, dar și cardul de examen pentru a fi semnat de către supraveghetor în momentul primirii testului. Scopul acestui card este ca în caz că se pierde testul, studentul să nu fie nevoit să îl mai susțină o dată.

În medie, durata unui examen este de trei ore, iar dacă e să vorbim despre conținut, pot să împart lecțiile în mai multe grupe.

Matematica și statistica

Datorită nivelului avansat al acestor obiecte, profesorii mereu organizează o sesiune intermediară ce valorează cinci puncte din totalul de 20 și în asemenea mod, la încheierea semestrului, avem mai puțin de învățat. Examenul de la sfârșit de an, de obicei, conține cinci sau șase exerciții cu multe subpuncte. Ele sunt considerate cele mai dificile examene, dar atât timp cât înveți sistematic, sunt rezolvabile. Din aceeași categorie fac parte și contabilitatea și germana, așa cum profesorii preferă testarea cunoștințelor studenților prin intermediul unor serii de exerciții.

Cea mai populară metodă, preferată de către profesori, este testul cu întrebări și patru variante de răspuns

Chiar dacă pare ușor, este examenul care necesită cea mai bună pregătire. Profesorii de management, economie, filosofie, psihologie, dar și profesorul de marketing preferă și folosesc această metodă. În dependență de dificultatea întrebărilor, numărul lor poate varia între 40 și 100 de întrebări. Mai sunt testele care combină întrebări cu variante de răspuns pentru partea teoretică și exerciții pentru partea practică. Obiectele precum «instituțiile financiare și piețele», dar și «personal și organizare» fac parte din această categorie.

Din cauza pandemiei, semestrul trecut au fost organizate examene și în mod online, așa cum unii studenți nu au putut să se întoarcă în Belgia. În schimb, în acest semestru, prezența fizică este obligatorie în cadrul celor organizate offline.

După fiecare examen, de obicei, avem o săptămână sau două libere pentru a ne odihni și pentru a ne pregăti de următorul examen.”

Autoare: Victoria Gornet

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente