Oportunitate pentru cei interesați de voluntariat! Fondul pentru Tineri Ialoveni recrutează noi membri

Ialoveni
Foto: facebook.com/fondultinerilor.md

Dacă locuiești în raionul Ialoveni, îți place să faci voluntariat și ai vrea să contribui la dezvoltarea localității tale, echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni te invită să participi la concursul de recrutare pe care îl organizează.

Fondul pentru Tineri Ialoveni este format dintr-un grup de tineri care dispun de calități și dorinţă de a forma, promova și administra transparent fondurile destinate finanţării proiectelor și afacerilor iniţiate pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

Cine poate să își expedieze dosarul?

# tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani;

# tinerii care locuiesc în localitățile raionului Ialoveni;

# tinerii energici, talentați și motivați de a face schimbări în localitatea lor.

Cum puteți deveni membru al echipei?

Participați la concursul de recrutare a candidaților, completați și expediați formularul de înregistrare până la data de 31 ianuarie 2021.

Persoanele care vor expedia formularul de aplicare în cadrul concursului, vor fi invitate la un interviu online, care va avea loc în luna februarie 2021. Membrii noi, selectaţi în echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni, vor beneficia de instruire în cadrul unui atelier, care se va desfăşura la începutul lunii martie 2021, iar în perioada februarie-aprilie, vor avea o perioadă de probă.

Ce face Fondul pentru Tineri Ialoveni?

În raionul Ialoveni, Programul „Fondul pentru Tineri” este activ din aprilie 2010 şi încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică, totodată, contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. Începând cu anul 2019, membrii programului sunt responsabili și de gestionarea Fondului de susținere a antreprenoriatului pentru tineri, componentă prin intermediul căreia sunt finanțate anual cel puțin câte 6 afaceri ale tinerilor.

Echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni a reuşit să finanţeze 356 de proiecte cu un buget total de peste 2,2 milioane lei, proiectele fiind implementate de grupuri de inițiativă ale tinerilor în 25 de localităţi din raionul Ialoveni.

La baza Programului „Fondul pentru Tineri” stă principiul că tinerii sunt cei care vor modela viitorul. Astfel, potenţialul tinerilor, spiritul antreprenorial, creativitatea şi energia lor sunt valorificate de societate doar parţial.

 

„Încă de când am devenit membru al Fondului pentru Tineri Ialoveni, am fost pus în poziția de a ieși din zona de confort, participând la activități și asumându-mi responsabilități. Timp de un an, am căpătat o experiență nemaipomenită, am conștientizat plăcerea de a fi util comunității, mi-am dezvoltat calități precum responsabilitatea, flexibilitatea și creativitatea, însă cel mai prețios lucru pe care mi l-a oferit programul, este posibilitatea de a face parte dintr-o echipă puternică și unită, membrii căreia vor rămâne mult timp în viața mea!”, Maxim Constantinov, or. Ialoveni.

„Pentru mine Fondul pentru Tineri Ialoveni este un program de suflet, aici fac ceea ce îmi place și zi de zi îmi conturez calitățile și personalitatea prin activitățile pe care le realizăm împreună, fapt pentru care a fi membru în aceast program, pentru mine înseamnă implicare activă și o viață ieșită din tiparele vieții plictisitoare de adolescent!”, Ludmila Cîrman, com. Țipala.

„Se spune că Raiul nu este un loc – ci o stare. Aceasta stare menită să te înalte până la cele mai înalte culmi, să te vindece și să te dezvolte maxim sălășluiește în spații și locuri speciale. Pentru mine, acest loc deosebit este conturat de Fondul pentru Tineri Ialoveni – program model care, pe parcursul activității mele, mi-a demonstrat necontenit că limitele nu există, orice problema are o soluție, iar dezvoltarea se bazează pe acțiune și fapte”, Dan Sandu, com. Țipala.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente