(video) Experții OMS răspund. Cât durează imunizarea în urma infectării cu COVID-19 și dacă e posibilă reinfectarea

07articol_covid_si_testarea
Foto:reginamaria.ro

Organizația Mondială a Sănătății continuă să ne informeze despre lucrurile pe care le află despre virusul COVID-19. Într-un nou videoclip, experta a fost întrebată cât durează imunizarea în urma infectării cu COVID-19, dacă trebuie să respectăm normele impuse de autorități deși am avut virusul și dacă este posibilă reinfectarea cu coronavirus.

Doctora Maria Van Kerkhove spune că anticorpii, pe care-i avem în corp în urma infectării cu COVID-19, pot rămâne activi în jur de șase luni. Însă, acest termen nu este unul fix pentru fiecare persoană. În funcție de mai multe circumstanțe, anticorpii pot rezista fie mai mult, fie mai puțin. De asemenea, respectarea normelor de siguranță, chiar dacă avem anticorpi, este un semn de solidaritate cu ceilalți membri ai societății.

Doctora mai spune că reinfectarea este posibilă, prin urmare, trebuie să avem cât mai multă grijă în raport cu cei din jur și cu propria persoană. Nu sunt date care ar evidenția faptul dacă la reinfectare virusul acționează mai dur sau mai puțin dur asupra organismului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente