YouTube a suspendat canalul lui Donald Trump. Ultimele clipuri video au fost șterse

Donald Trump Hosts Nevada Caucus Night Watch Party In Las Vegas
Foto: Ethan Miller/Getty Images

YouTube a anunțat că a suspendat canalul lui Donald Trump pentru că a încălcat politica platformei prin incitare la violență după asaltul de săptămâna trecută asupra Capitoliului american de către suporterii președintelui, transmite Reuters.

Prin urmare, în prezent, pe canalul lui Trump nu mai pot fi încărcate clipuri video noi, de asemenea, politicianul american nu mai poate face nici un video live pentru cel puțin șapte zile, perioadă ce poate fi extinsă, a precizat YouTube într-un comunicat de de presă.

Pe 6 ianuarie, Twitter a anunțat ieri despre suspendarea permanentă a acestuia, în baza mai multor motive conectate cu incidentele violente din SUA. „După o analiză minuțioasă a tweeturilor recente ale lui Donald Trump și a contextului din jurul lor, în mod special a modului în care sunt interpretate pe Twitter și în afara acestuia, am suspendat permanent contul @realDonaldTrump, pentru a evita riscul unor viitoare incitări la ură”, a scris Twitter într-un comunicat oficial.

Amintim că, Congresul SUA s-a întrunit miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden. Apoi protestatarii au intrat în Capitoliu.

Vedeți aici principalele evenimente desfășurate miercuri, 6 ianuarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente