(foto) Serviciul de asistență stradală din Chișinău va găzdui minorii aflați în dificultate. Tinerii vor beneficia de asistența specialiștilor timp de 45 de zile

138303950_763574164246461_1903562088437523205_o

Începând cu ziua de ieri, Serviciul de asistență stradală din Chișinău, disponibil 24/24 de ore, va găzdui minorii aflați în dificultate.

În acest sens, Direcția generală asistență socială și sănătate, Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția de Poliție a mun. Chișinău a Inspectoratului general al Poliției, au semnat un Ordin comun, cu privire la cooperarea intersectorială în vederea identificării precoce, referirea și asistența copiilor din municipiul, care se află în condiții de risc.

„În cadrul complexului de servicii de pe str. Miron Costin, 19/1 au fost amenajate două săli separate, pentru fete și băieți. Acestea au fost dotate cu mobilier necesar. Reprezentanții centrului au achiziționat mai multe electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea acestora, dar și a edificiului, obiectivul va fi supravegheat atât video, cât și de un paznic”, comunică Ion Ceban, primarul de Chișinău.

În cadrul centrului vor putea fi cazați concomitent zece copii.

Tot aici, primarul spune că aceștia vor locui în incinta centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica o soluție viabilă pentru fiecare caz în parte.

De asemenea, minorii vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activitățile socio-educative, cât și de spațiile de recreere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente