Bursele UWC. Tinerii din Moldova își pot continua studiile în colegiile din Costa Rica, Hong Kong sau Norvegia

14469706_1160029287406876_3242206377751384830_n
Foto:Radu Lungu, UWC alumni în Singapore.

Colegiile Națiunilor Unite (United World Colleges) oferă burse pentru tinerii din Moldova pentru perioada academică 2021-2023. Tinerii își pot continua studiile în unul dintre cele trei colegii UWC eligibile.

Colegiile eligibile pentru tinerii din Moldova:

# UWC Costa Rica – bursă parțială (în funcție de necesități). Cheltuielile anuale ajung până la 22 000 de dolari pe an;

# UWC Li Po Chun (Hong Kong) – bursă parțială (în funcție de necesități). Cheltuielile anuale ajung până la 11 600 de dolari pe an;

# UWC Red Cross Nordic (Norvegia) – bursă completă (în funcție de necesități). Costurile de călătorie, viză sunt responsabilitatea candidaților.

Pot depune cetățeni ai Moldovei între 16 (la 5 august 2020) și 19 ani.

Colegiile UWC urmează programul de studii International Baccalaureate (IB). „Acesta este un program de studii internațional, menit să dezvolte abilitățile intelectuale, emoționale și sociale necesare pentru a trăi, învăța și lucra într-o lume globalizată”, ne povestea anterior Radu, bursier UWC în Singapore, despre experiența sa. Din această cauză, programul de studii se axează preponderent pe dezvoltarea capacităților și gândirii critice mai mult decât pe memorare. „Pentru a primi o notă bună aici, trebuie să ai un echilibru între teorie și exemple plauzibile din lumea reală, mai ales pentru științele umanitare. La fel, timpul acordat elevilor pentru examene este mai scurt ca în Moldova. În acest fel, trebuie să gândești rapid și precis pentru a reuși să răspunzi pe deplin la întrebarea din test. Un alt lucru care m-a impresionat plăcut și care după părerea mea lipsește la noi este spiritul practic al școlii și utilizarea din plin a tehnologilor. Spre exemplu, aici toate temele de acasă sunt postate pe o platformă online, iar frecvența este notată în registre electronice”, ne explica tânărul.

Termenul limită de înscriere este 31 ianuarie 2021.

Toate detaliile în legătură cu procedura de înregistrare, dar și linkul către formularul de înscriere pot fi găsite aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente