Cine este studentul din Japonia care va evolua la TEDxRoseValleyParkED

Bogdan_diez

Primul eveniment TEDx despre educație din Moldova va avea loc la data de 23 ianuarie 2021. Organizatorii au menționat că programul include și discursuri ale studenților moldoveni care își fac studiile la cele mai prestigioase universități din lume. Unul dintre invitații speciali este Bogdan Cazacu. Fiind absolvent al Liceului Teoretic „Orizont”, Bogdan și-a urmat visul care l-a dus tocmai în Japonia.

„Am fost fascinat de Japonia încă din timpul școlii medii, de la lecțiile de istoriei. Am fost nespus de interesat de fenomenul Phoenix Economic al Japoniei de după cel de-Al doilea război mondial. Cum Phoenixul a renăscut din cenușă și Japonia a renăscut economic din ruină. Aceasta m-a determinat să plec să studiez în Japonia, iar situația a fost de partea mea și în 2016 am început studiile în cadrul Universității Internaționale din Kobe, facultatea de economie”, ne-a spus Bogdan.

A trecut printr-un drum greu pentru a ajunge în Japonia, însă drumul spre casă se prezice a fi la fel de greu.

„După absolvire îmi doresc mult să revin acasă, dar m-am ciocnit cu o perspectivă săracă de a găsi un loc de muncă. În orice instituție de stat aș fi vrut să merg să muncesc (Ministerul de Externe, unde aș putea interacționa cu lumea din alte culturi, Banca Națională unde aș fi putut aplica cunoștințele acumulate în Japonia, etc.) am primit același sfat, nu merită, acuș se schimbă guvernul, iar următorul te trimite înapoi la început pentru că nu ești dintre ai lor. Așa am ajuns în politică. Ironic… Din lipsă de perspectivă. Sunt președintele organizației de tineret din diasporă în cadrul partidului politic «Partidul Acasă Construim Europa».

Visul meu e ca cei ca mine, care au plecat departe de casă să aibă posibilitatea de a se întoarce acasă, alături de cei dragi, și să își poată realiza potențialul.”

În cadrul conferinței TEDxRoseValleyParkED Bogdan a pregătit un discurs despre reflecția individualismului în societate. Dilema pe care încearcă să o descifreze tânărul este legată de regulile de conduită pe care le impune societatea, pe de o parte, și individualitatea persoanelor care văd lumea diferit, pe de altă parte.

„Problema este că aceste standarde sociale nu mereu se potrivesc cu unii indivizi, din motive obiective și motive subiective. Și aici apare conflictul între individ și societate.”

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente