Astăzi se împlinește un an de la apariția primei informații oficiale despre COVID-19. Totul a început ca o „pneumonie virală”

5e3a97df5bc79c7d0c794543
Foto: businessinsider.com

Exact în această zi, în anul 2019, oficiul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Populară Chineză a publicat o declarație a Comisiei de sănătate municipală din Wuhan despre cazurile de „pneumonie virală” din Wuhan. Ulterior, aceste date au fost furnizate biroului de Reglementări Internaționale în Domeniul sănătății (International Health Regulations) despre această situație. Platforma Epidemic Intelligence from Open Sources (EIOS) din cadrul OMS a preluat raportorul de la ProMED (un program al Societății Internaționale pentru Boli Infecțioase) în care se spunea despre descoperirea unor cazuri de „pneumonie virală necunoscută”, în Wuhan.

La 1 ianuarie, OMS a solicitat autorităților chineze informații despre cazurile de pneumonie atipică din Wuhan. De asemenea, și-a activat echipa de sprijin pentru gestionarea crizei.

La 9 ianuarie, OMS citează sursele chineze spunând că a fost descoperit un nou tip de coronavirus.

În perioada 10-12 ianuarie, OMS a publicat un ghid de protecție pentru țările care urmau să lupte cu acest focar.

Iar la 13 ianuarie, Ministerul Sănătății Publice din Thailanda a raportat un caz importat de coronavirus din Wuhan, primul caz înregistrat în afara Republicii Populare Chineze.

Dacă vrei să afli cronologia evenimentelor de răspândire a COVID-19 în întreaga lume accesează acest link.

La ora actuală, în lume au fost înregistrate peste 83 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, dintre care peste 59 de milioane de cazuri au fost vindecate și 1,8 milioane de oameni au decedat.

În Moldova sunt înregistrate 143 000 de cazuri de infectare, circa 130 000 de pacienți tratați și aproximativ 3 000 de persoane decedate.

SUA, India și Brazilia sunt cele mai afectate țări din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente