Noutăți de la Editura Cartier în luna decembrie. Patru cărți așteaptă a fi răsfoite cu nerăbdare

afis-1

Editura Cartier continuă să ne țină treaz interesul pentru carte și literatură cu volume frumoase și accesibile. Iată câteva dintre aparițiile editoriale din luna decembrie.

Inorogul la porțile Orientului. Bestiarul lui Dimitrie Cantemir, de Bogdan Crețu (Cartier popular). Legată, 664 pag. Preț: 79 RON/ 339 MDL

„Cartea lui Bogdan Crețu se recomandă ca una dintre cele mai bune contribuții la studiul operei lui Cantemir, din perspectiva largă, generoasă a istoriei literare și a celei culturale. Această carte, care marchează o dată în bibliografia cantemiriană, merită aprecierea unanimă și o difuzare amplă printre specialiști și alte categorii de cititori.” (Stefan Lemny)

Scrâșnetul dinților (poeme), de Șerban Axinte (Rotonda). Broșată, 96 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL

„Crâncenă carte, de moarte, de dragoste, de boală, de limită a limitelor. Reușești să fii autentic acolo unde cei mai mulți mimează, se exhibă, se încadrează într-un trend al transgresiunilor de fițe. Tu însă ești autentic. Ai fost acolo, ești acolo, mori și învii cu adevărat. Ai scris o carte care va rămâne.” (O. Nimigean)

Rupere de nori (poeme), de Marcela Benea (Rotonda). Broșată, 96 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL

„Îmbinare suavă între simplețe și profunzime, cumințenie și ardoare, resemnare și revoltă, neliniște și trăire mută a durerii – aceasta e poezia Marcelei Benea. Nimic nu este în exces, o temperare e în toate. Rupere de nori este dovada măiestriei cu care poeta știe să urmeze acea aurită cale de mijloc între nevoia de stihialitate și trăire frenetică, pe de o parte, și confesiunea meditativă, pe de altă parte, între lirismul narativizat și exprimarea gnomică, între inevitabila raportare la litera scrisă [«Sunt cartea» este poemul care deschide acest minunat volum] și vitalitatea prilejuită de realitatea imediată [«Ce dulce e viața» se intitulează textul final].

Cea de-a cincea carte a Marcelei Benea [cinci cărți în patruzeci și șase de ani! – o cumpătare de care puțini, foarte puțini știu să dea dovadă] – Rupere de nori – confirmă o dată în plus că avem în față o poetă remarcabilă, pe cât de discretă pe atât de uimitoare.” (Lucia Țurcanu)

Contabilitatea întreprinderii, de Lilia Grigoroi ș.a. (Cartier educațional). Ediția a III-a, revăzută și actualizată. Coeditare cu ASEM. Legată, 800 pag. Preț:109 RON/ 499 MDL

Manualul Contabilitatea întreprinderii este elaborat în conformitate cu programa analitică a disciplinelor Contabilitatea întreprinderii, Contabilitate financiară I și Contabilitate financiară II și are ca bază ediția precedentă, cea din 2017.

Manualul este actualizat conform legislației fiscale a Republicii Moldova valabile din 2021. Este recomandat atât studenților, masteranzilor, cât și contabililor.

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe www.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente