(foto) Moldova a primit echipamente medicale în valoare de 1 milion de euro. Donația vine din partea UE și OMS

ipiccy_image

Uniunea Europeană (UE) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au oferit Republicii Moldova 34 de aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă, care necesită respirație asistată și 41 de monitoare pentru pacienți.

Valoarea echipamentului medical este de aproximativ 1 milion de euro și este una dintre cele mai mari donații din partea Uniunii Europene și OMS. Acesta urmează a fi repartizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale conform necesităților instituțiilor spitalicești din țară pentru a putea face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 în stare gravă și care necesită respirație asistată.

De asemenea, la Chișinău au ajuns consumabilele pentru echipamentul medical donat anterior, cele 356 de concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre, pentru a asigura asistență medicală neîntreruptă și de calitate pentru copii și maturi.

„În aceste vremuri de criză, Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentul livrat cu suportul Uniunii Europene și al partenerilor OMS prin intermediul inițiativei «Solidari pentru Sănătate» este un exemplu concret al sprijinului nostru. În plus, o nouă inițiativă, cu buget total de 5,1 milioane de euro, finanțată de Uniunea Europeană și cofinanțată și implementată de OMS, va începe în curând pentru a ajuta Republica Moldova să facă față amenințărilor actuale la adresa sănătății publice”, a declarat Dna Magdalena Mueller-Uri, șefa Secției Operațiuni de la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Pe 27 martie 2020, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de asistență în valoare de 30,5 milioane de euro pentru a contribui la acțiuni de prevenire, detectare și răspuns la pandemia de COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente