Consiliera Maiei Sandu a anunțat cine va beneficia în primul rând de vaccinurile oferite de statul român

vaccin
Foto: BBC

Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că primele persoane din Moldova care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 vor fi lucrătorii medicali. Anunțul a fost făcut în contextul în care președintele român Klaus Iohannis a declarat că va oferi țării noastre 200 000 de doze de vaccin în timpul apropiat.

„Vaccinul va începe să între în țară din moment ce Republica Moldova este pregătită pentru a realiza vaccinarea. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru – termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul.
Mă bucur că am participat la realizarea acestui plan și mulțumesc mult echipei Ministerului Sănătății din România cu care am lucrat ultimele zile, și, în special ministrului Vlad Voiculescu”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că România va oferi Republicii Moldova un lot de 200 000 de vaccinuri anti-COVID-19. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale oficiale pe care a avut-o astăzi, 29 decembrie, în țara noastră. Conform oficialului, lotul de vaccinuri va ajunge la Chișinău în curând și va fi însoțit de o echipă de experți români care vor ajuta specialiștii noștri să se pregătească de vaccinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente