(video) Cum le-a explicat Igor Dodon jurnaliștilor ruși de ce pe site-ul președinției a revenit limba română

Dodon

Igor Dodon susține că decizia de a schimba limba utilizată pe site-ul președinției din „moldovenească” în română ar avea legătură cu faptul că Maia Sandu deține și cetățenia României. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24.

„Pentru prima oară de la independența țării, președinte a devenit o femeie. Eu nu sunt împotriva femeilor, evident, dar în afară de asta, este cetățeană a Republicii Moldova și a României. Este un astfel de nonsens care deocamdată mai poate avea loc în Moldova – ca președintele țării să poată deține și cetățenia altui stat. Eu consider că nu este corect. De aceea, una dintre primele decizii a fost să schimbe limba de pe site-ul președinției. Eu cred că sunt treburi mai importante – pandemia sau situația privind guvernul”, le-a spus Igor Dodon jurnaliștilor ruși, transmite newsmaker.md.

Decizia de a modifica limba utilizată pe site-ul președinției a fost implementată în aceeași zi în care Maia Sandu a preluat funcția de președinte al țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente